5 Φεβρουάριος 2015, 16:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Φεβρουάριος 2015, 15:52

Ο Σαμαράς επιμένει στα περί αριστερής παρένθεσης

  • Ο Σαμαράς επιμένει στα περί αριστερής παρένθεσης
    Ο Αντώνης Σαμαράς και ο νέος γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης (φωτ.: Αλέξανδρος Βλάχος / ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Εάν μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις, τότε η εικόνα των βουλευτών της ΝΔ στην πρώτη συνεδρίαση της νέας (και μικρότερης – μόνο 76 βουλευτές) Κοινοβουλευτικής Ομάδας ήταν ανάγλυφη της κατάστασης που επικρατεί στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Ακόμη και το ότι ο τέως πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς υλοποίησε την απόφασή του να μην δώσει το λόγο σε κανέναν βουλευτή (μετέφερε τη συζήτηση για τις 19 Φεβρουαρίου!) φόρτισε το κακό κλίμα.

Ο Αντώνης Σαμαράς αντί να κάνει αυτοκριτική για το αποτέλεσμα της ΝΔ, επιτέθηκε σε όσους του κάνουν κριτική (γιατί εξυπηρετούν τον ΣΥΡΙΖΑ) και ισχυρίστηκε ότι δεν έχασε, επιμένοντας στο σενάριό του περί αριστερής παρένθεσης!

Δεν είναι τυχαίο ότι χειροκροτήθηκε ελάχιστες φορές (μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού), ενώ ο νέος γραμματέας της ΚΟ Γιάννης Πλακιωτάκης εξελέγη διά βοής.

«Παραλάβαμε χάος και παραδώσαμε χώρα» είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, απευθυνόμενος στους βουλευτές του. Ο Α. Σαμαράς είπε ότι η ΝΔ θα κάνει αντιπολίτευση ευθύνης και πρόσθεσε ότι «δεν θα διστάσουμε ούτε να υπερψηφίσουμε κάτι σωστό ούτε να καταψηφίσουμε κάτι λάθος». Επιπλέον είπε ότι «η αντιπολίτευση ευθύνης δεν είναι αδυναμία, αλλά δύναμη» και πρόσθεσε ότι η καταστροφική αντιπολίτευση είναι αδυναμία. Τόνισε ότι «όποιος βασίζεται σε πυροτεχνήματα για να σκαρφαλώσει στην εξουσία, τελικά το μετανιώνει».

Στην  ομιλία του επιχείρησε να ταυτίσει τον ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γιάνης Βαρουφάκης θυμίζουν τα απίστευτα σφάλματα του Γ. Παπανδρέου και του Γ. Παπακωνσταντίνου το 2010. Μάλιστα, σχολιάζοντας τη δήλωση του νέου υπουργού Οικονομικών ότι παρέλαβε μια χρεοκοπημένη χώρα, τόνισε ότι «θυμίζω στον Βαρουφάκη ότι η Ελλάδα έχει πλεονάσματα».

Αναφερόμενος στις εξελίξεις μετά την απόφαση της ΕΚΤ να μην αποδέχεται τα ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρα για το δανεισμό των ελληνικών τραπεζών, υποστήριξε ότι «η ανάκαμψη κινδυνεύει» και πρόσθεσε: «ας προσέξει η κυβέρνηση να μην γκρεμίσει όσα εμείς με κόπο χτίσαμε» και «κάτι τέτοιο θα βλάψει τη χώρα και την ίδια την κυβέρνηση».

«Αυτό δεν είναι διαπραγμάτευση» είπε για τις επαφές των Ελλήνων αξιωματούχων στο εξωτερικό. «Είναι είτε προετοιμασία ρήξης, είτε προετοιμασία κωλοτούμπας» κατέληξε.