5 Φεβρουάριος 2015, 15:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Φεβρουάριος 2015, 15:50

Ο Τσίπρας ετοιμάζεται για Μόσχα μετά το τηλεφώνημα Πούτιν

  • Ο Τσίπρας ετοιμάζεται για Μόσχα μετά το τηλεφώνημα Πούτιν

Στη Μόσχα κάλεσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν. Η πρόσκληση έγινε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν χθες με αντικείμενο την κατάσταση στην Ουκρανία και τα ενεργειακά ζητήματα. Αναφορά έγινε και στους αγωγούς South Stream και Turkish Stream. Ο Πούτιν συνεχάρη τον Τσίπρα για τη νίκη του στις πρόσφατες εκλογές και για την ανάληψη των νέων καθηκόντων.

«Η συζήτηση ήταν πολύ θερμή και εποικοδομητική. Ο Β. Πούτιν προσκάλεσε τον Α. Τσίπρα να επισκεφθεί τη Ρωσία σε οποιονδήποτε πρόσφορο χρόνο», δήλωσε ο σύμβουλος του Ρώσου Προέδρου, Γιούρι Ουσακόφ, και υπογράμμισε ότι «επιβεβαιώθηκε η διάθεση για την πλέον δραστήρια ανάπτυξη των διμερών σχέσεων».

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ελλάδας στη Μόσχα θα πραγματοποιηθεί κατά πάσα πιθανότητα στις 9 Μαΐου, ώστε ο Αλέξης Τσίπρας να μπορέσει να παραστεί στις γιορτές που διοργανώνει η Ρωσία για τη νίκη των λαών ενάντια στο ναζισμό. 

Yπενθυμίζεται ότι οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ και Σεργκέι Σοϊγκού αντίστοιχα, έχουν ήδη προσκαλέσει στη Μόσχα τους ομολόγους τους Νίκο Κοτζιά και Πάνο Καμμένο.