5 Φεβρουάριος 2015, 10:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Φεβρουάριος 2015, 10:31

Γ. Σακελλαρίδης: Η κυβέρνηση δεν εκβιάζει, αλλά και δεν εκβιάζεται

  • Σακελλαρίδης: Ανυπόστατο σενάριο ο έλεγχος κεφαλαίων στις τράπεζες
    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης

Στο πνεύμα της απάντησης του υπουργείου Οικονομικών στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να μην δέχεται ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρο για το δανεισμό των ελληνικών τραπεζών, είναι και οι δηλώσεις που έκανε πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης σε τηλεοπτική εκπομπή.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εμφανίστηκε καθησυχαστικός υπογραμμίζοντας ότι η απόφαση «είναι πολιτική και δεν επηρεάζει την οικονομία της χώρας» και πως «το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι εξασφαλισμένο όσον αφορά την ρευστότητά του και την χρηματοδότησή του και επομένως δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας».

«Στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι να σταματήσει ο παραλογισμός σχετικά με την οικονομική πολιτική της λιτότητας» είπε.

Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης ανέφερε ότι υπάρχουν πολλά κοινά σημεία και καλή διάθεση για αμοιβαία επωφελή λύση. «Η κυβέρνηση πηγαίνει στις διαπραγματεύσεις με καλή διάθεση. Ούτε θα εκβιάσει, ούτε όμως θα εκβιαστεί από κανέναν», είπε ο υφυπουργός επιμένοντας ότι στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι να σταματήσει ένας παραλογισμός σχετικά με την οικονομική πολιτική της λιτότητας.

Παράλληλα, πρόσθεσε πως η κυβέρνηση ζητά μια μεταβατική συμφωνία, «μια συμφωνία γέφυρα» στη διάρκεια της οποίας να γίνουν «πραγματικές συζητήσεις και να δείξουμε τα πρώτα βήματα γραφής ως ελληνική κυβέρνηση» πάνω σε ζητήματα στα οποία συμφωνούμε με τους εταίρους.

Τέλος, όσο αφορά στο έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, που δημοσίευσε χθες το απόγευμα το Reuters, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παραδέχτηκε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν ήταν ενήμερη για τις θέσεις αυτές και ότι ενημερώθηκε από τη διαρροή.