5 Φεβρουάριος 2015, 09:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Φεβρουάριος 2015, 10:01

Διάσημοι πωλούν το περιοδικό δρόμου «Σχεδία» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

  • Διάσημοι πωλούν το περιοδικό δρόμου «Σχεδία» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Εξόρμηση σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης θα κάνουν καταξιωμένοι ηθοποιοί, μουσικοί και συγγραφείς το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου, κρατώντας στα χέρια το περιοδικό δρόμου Σχεδία, μέρος από τα έσοδα της πώλησης του οποίου δίνονται στους ίδιους τους πωλητές.

Στόχος των δεκατεσσάρων ανθρώπων των τεχνών και των γραμμάτων είναι να στείλουν μήνυμα κατά της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στη «Διεθνή Εβδομάδα Πωλητών» που άρχισε στις 2 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί αυτή την Κυριακή.

Ποιοι συμμετέχουν στη δράση

Οι άνθρωποι που θα φορέσουν το κόκκινο γιλέκο από τις 12:00-13:00 μ.μ. το Σάββατο
7 Φεβρουαρίου είναι:

Ο συγγραφέας Βασίλης Αλεξάκης στην πλατεία Κολωνακίου και ο συνάδελφός του Αύγουστος Κορτώ στη λαϊκή αγορά των Εξαρχείων, επί της οδού Καλλιδρομίου.

Ηθοποιοί: Στην Αθήνα ο Γιώργος Πυρπασόπουλος θα βρίσκεται στη συμβολή των οδών Βουκουρεστίου και Πανεπιστημίου, έξω από το Θέατρο Αθηνών, ο Μανώλης Μαυροματάκης στην πλατεία Μοναστηρακίου, η Γιούλικα Σκαφιδά στην πλατεία Καπνικαρέας. Στη Θεσσαλονίκη η Γιολάντα Μπαλαούρα θα βρίσκεται στη συμβολή των οδών Π. Π. Γερμανού και Τσιμισκή και ο Φώτης Σπύρου στη γωνία Τσιμισκή και Αγίας Σοφίας.

Η τραγουδίστρια Ελευθερία Αρβανιτάκη θα «εργαστεί» στην πλατεία Συντάγματος, στην έξοδο του μετρό, και οι συνάδελφοί της Φοίβος Δεληβοριάς στην πλατεία Κοραή, Μάρκος Κούμαρης στην πλατεία Μοναστηρακίου, Νατάσσα Μποφίλιου στην πλατεία Συντάγματος, στην αρχή της Ερμού, Πάνος Μουζουράκης στην Ακρόπολη (διασταύρωση Διονυσίου Αρεοπαγίτου και Μακρυγιάννη), και η Μαριέττα Φαφούτη στη πλατεία Αγίας Ειρήνης. Η Λιζέτα Καλημέρη θα είναι στη Θεσσαλονίκη, επί της Τσιμισκή και Αγίας Σοφίας.