5 Φεβρουάριος 2015, 08:31 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Φεβρουάριος 2015, 08:51

Η απάντηση της Ελλάδας στην απόφαση της ΕΚΤ

  • Η απάντηση της Ελλάδας στην απόφαση της ΕΚΤ
    Ο Γιάνης Βαρουφάκης στη Φρανκφούρτη

Άμεση και καθησυχαστική ήταν η αντίδραση της Ελλάδας στην αιφνιδιαστική απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να παραπέμψει τις ελληνικές τράπεζες στον μηχανισμό ELA από τις 11 Φεβρουαρίου.

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών επεσήμανε ότι η απόφαση αυτή δεν αντανακλά σε καμία περίπτωση αρνητικές εξελίξεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα της χώρας και το υπουργείο εκτιμά ότι με την κίνηση αυτή η ΕΚΤ ασκεί πιέσεις στο Eurogroup να προχωρήσει γοργά στη σύναψη νέας αμοιβαίως επωφελούς συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων της. 

Παράλληλα, προστίθεται στην ανακοίνωση ότι «η κυβέρνηση διευρύνει καθημερινά τον κύκλο των διαβουλεύσεων με εταίρους και θεσμούς στους οποίους ανήκει, παραμένει σταθερή στους στόχους του προγράμματος κοινωνικής σωτηρίας που ενέκρινε με την ψήφο του ο ελληνικός λαός, και διαβουλεύεται με στόχο την εκπόνηση της ευρωπαϊκής πολιτικής που θα τερματίσει οριστικά την έως τώρα αυτοτροφοδοτούμενη κρίση της ελληνικής κοινωνικής οικονομίας».

Τηλεφώνημα με σημασία

Συνεργάτες του Έλληνα πρωθυπουργού ανέφεραν ότι ο Μάριο Ντράγκι επικοινώνησε μαζί του προκειμένου να τον ενημερώσει για την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.  

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας του επεσήμανε ότι η πρόσφατη λαϊκή εντολή τον δεσμεύει απόλυτα και σε αυτή τη βάση θα συνεχίσει να αναζητεί κοινή συμφωνία με τους εταίρους στην Ευρώπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ