4 Φεβρουάριος 2015, 18:47 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Φεβρουάριος 2015, 18:48

Τι απαντά η κυβέρνηση στο γερμανικό «όχι»

  • Τι απαντά η κυβέρνηση στο γερμανικό «όχι»
    «Αυτή είναι μια πραγματικά καλή νύχτα, κυρία Μέρκελ», γράφει το πλακάτ που κρατούσαν μέλη αριστερών ευρωπαϊκών οργανώσεων την Κυριακή των εκλογών στα Προπύλαια (φωτ.: Ορέστης Παναγιώτου / ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Με πέντε σημεία απάντησε η κυβέρνηση στο γερμανικό «όχι» δείχνοντας ότι η διαπραγμάτευση θα είναι σκληρή και μέχρι τέλους. Συγκεκριμένα η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι:

  1. Το έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, που δημοσίευσε το Reuters, αποδεικνύει ότι και η γερμανική κυβέρνηση μπήκε και τυπικά στην διαπραγμάτευση.
  2. Είναι φανερό ότι η γερμανική κυβέρνηση επιλέγει την «σκληρή τοποθέτηση» στην έναρξη της διαπραγμάτευσης.
  3. Με το έγγραφό της ζητάει από τη νέα ελληνική κυβέρνηση να ανακαλέσει τις δεσμεύσεις της κατά της λιτότητας και να επαναφέρει το Μνημόνιο! Δηλαδή η νέα ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει σε περικοπές συντάξεων, παραμονή της τρόικας και να εφαρμόσει όλα τα σκληρά μέτρα που είχε συμφωνήσει η προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά.
  4. Είναι προφανές ότι οι προτάσεις αυτές δεν θα γίνουν αποδεκτές από η νέα ελληνική κυβέρνηση. Προσκρούουν στην πρόσφατη εντολή τη ελληνικού λαού και δεν βοηθούν στην αναπτυξιακή προοπτική της Ευρώπης.
  5. Θα συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις όλους τους ευρωπαίους εταίρους μας σε πνεύμα συνεργασίας και αμοιβαίας κατανόησης.