Σφραγίζονται οι εργατικές κατοικίες «Καππαδοκία» στη Δραπετσώνα

  • Σφραγίζονται οι εργατικές κατοικίες «Καππαδοκία» στη Δραπετσώνα

Στον μεγάλο σεισμό του 1999 είχαν υποστεί ζημιές ενώ τα τελευταία χρόνια είχαν χαρακτηριστεί ως μια «χρονίζουσα ανθυγιεινή εστία». Ο λόγος για τις εργατικές κατοικίες «Καππαδοκία» που βρίσκονται επί των οδών Μπότσαρη, Ψαρών και Σωκράτους στη Δραπετσώνα.

Ελεγκτές της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβάλλοντος Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, που πραγματοποίησαν πρόσφατα αυτοψία, διαπίστωσαν ότι το συγκεκριμένο συγκρότημα χρησιμοποιείται ως καταφύγιο ατόμων, αλλά χωρίς να πληρούνται οι στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής. Την ίδια ώρα μεταξύ των κτηρίων υπάρχουν όγκοι απορριμμάτων που ευνοούν την ανάπτυξη εντόμων και τρωκτικών.

Το συγκρότημα αντικατέστησε τα προσφυγικά παραπήγματα της περιοχής. Στο πρώτο στάδιο έγιναν διώροφες μονοκατοικίες με μικρό κήπο και τετραώροφες πολυκατοικίες, ενώ στη συνέχεια επταώροφα, οκταώροφα και δεκαώροφα κτήρια.

Σύμφωνα δε με έγγραφο του υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων με ημερομηνία 16 Οκτωβρίου 2014, οι εργατικές κατοικίες της Δραπετσώνας έχουν υποστεί σοβαρές βλάβες και απαγορεύεται η κατοίκησή τους.

Η απόφαση της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, που φέρει την υπογραφή του αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Γαβρίλη, είναι να σφραγιστεί άμεσα το συγκεκριμένο συγκρότημα κατοικιών. Η απόφαση διαβιβάστηκε στην αστυνομία προκειμένου να προχωρήσει στη σφράγιση.