5 Φεβρουάριος 2015, 07:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Φεβρουάριος 2015, 17:17

Καιρός: Νέο κύμα σκόνης από την Αφρική έρχεται σήμερα Πέμπτη

  • Καιρός: Νέο κύμα σκόνης από την Αφρική έρχεται σήμερα Πέμπτη

Γενικά αίθριο καιρό με πρόσκαιρες βροχές στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Νοτιοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν 6 με 7 και στα πελάγη μέχρι 8 μποφόρ με άνοδο της θερμοκρασίας, ενώ οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν σημαντικά τη μεταφορά σκόνης.

Αναλυτικά:

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 7 έως 17°C.

Στη Θεσσαλονίκη θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία τοπικά μέχρι 6 μποφόρ με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 5 έως 14°C.

Σε Μακεδονία και Θράκη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία 4 με 6 και στα ανατολικά μέχρι 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 14°C, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Γενικά αίθριος ο καιρός στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά, την Ήπειρο και τη δυτική Πελοπόννησο το βράδυ μόνο θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 6 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά μέχρι 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 17°C, ενώ στην περιοχή της Ηπείρου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.  

Στη Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο περιμένουμε ηλιοφάνεια και περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 18°C, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 έως 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ίδιο το σκηνικό του καιρού και σε Κυκλάδες και Κρήτη με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 6 με 7 τοπικά 8 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 12 έως 18°C.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες αναμένονται στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 6 με 7 τοπικά 8 μποφόρ. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα κυρίως τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 11 έως 17°C, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.