4 Φεβρουάριος 2015, 16:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Φεβρουάριος 2015, 16:12

Παιδικό θέατρο στα ποντιακά από το Σύλλογο Ποντίων Ξάνθης

  • Παιδικό θέατρο στα ποντιακά από το Σύλλογο Ποντίων Ξάνθης
    Θεατρικό δρώμενο «Ο χρόνος και οι 12 μήνες» από γλυκά ποντιάκια!

Με τα παιδιά πρωταγωνιστές, κανένας δεν έχει αμφιβολία ότι κάθε εκδήλωση θα έχει επιτυχία. Έτσι έγινε και με την εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας από το Σύλλογο Ποντίων Ξάνθης.

Μετά το καλωσόρισμα του προέδρου Θεόδωρου Ρωμανίδη, τα παιδιά του συλλόγου παρουσίασαν για πρώτη φορά στην ποντιακή διάλεκτο το μικρό θεατρικό Ο χρόνος και οι 12 μήνες και απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα του κόσμου αλλά και εξαιρετικά σχόλια για την εμφάνιση και την πολύ ωραία χρήση της διαλέκτου.

«Το πιο γλυκό ξεκίνημα της νέας χρονιάς» ανέφεραν πολλοί από τους θεατές που παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση των παιδιών του συλλόγου.

Μετά το θεατρικό δρώμενο, ακολούθησε η απονομή επαίνου στους αριστούχους και στους επιτυχόντες σε ΤΕΙ και ΑΕΙ.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελεήμων αφού ευλόγησε τη βασιλόπιτα απευθύνθηκε με θερμά λόγια στα μέλη του συλλόγου για να τους ευχηθεί με την ίδια προσπάθεια να υπηρετούν τον πολιτισμό και τις παραδόσεις του ελληνισμού του Πόντου. Προσέφερε δε στο σύλλογο το βιβλίο Δίπτυχα της Εκκλησίας της Ελλάδος 2015 που είναι αφιερωμένο «Εις την γενοκτονίαν του Ποντιακού Ελληνισμού επί τη συμπληρώσει εκατονταετηρίδος διώξεων και βιαιοπραγιών κατά του Ελληνικού στοιχείου του Πόντου και των λοιπών περιοχών της Ανατολής, 1915-2015».

Στην όμορφα διακοσμημένη αίθουσα οι δραστήριες κυρίες του συλλόγου παρέθεσαν δεξίωση στους συμμετέχοντες, με ποντιακά εδέσματα που είχαν ετοιμάσει αποκλειστικά για την εκδήλωση οι ίδιες.

Gallery