4 Φεβρουάριος 2015, 15:55 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Φεβρουάριος 2015, 14:03

Βανδαλισμοί στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης

 • Βανδαλισμοί στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης
  Το γλυπτό του Γιώργου Ζογγολόπουλου «Τρεις κύκλοι» που τις τελευταίες μέρες υπέστη φθορές από βανδαλισμό (φωτ.: από την επίσημη σελίδα του συλλόγου «Οι Φίλοι της Νέας Παραλίας», στο facebook)
 • Βανδαλισμοί στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης
  Φωτ. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Νίκος Αρβανιτίδης
 • Βανδαλισμοί στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης
  Φωτ. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Νίκος Αρβανιτίδης
 • Βανδαλισμοί στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης
  Το άγαλμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή έχοντας στη βάση του συνθήματα γραμμένα με σπρέι (φωτ.: Νίκος Αρβανιτίδης)

Συνθήματα γραμμένα με σπρέι σε αγάλματα, παγκάκια και τοίχοι γεμάτοι γκράφιτι, σιντριβάνια που δεν λειτουργούν, σπασμένα ξύλα, καλαθάκια απορριμμάτων μουτζουρωμένα που πλαισιώνουν τον περιβάλλοντα χώρο στο Βασιλικό Θέατρο αλλά και βανδαλισμοί σε γλυπτά (μεταξύ των οποίων και το γνωστό έργο «Τρεις Κύκλοι» του Γιώργου Ζογγολόπουλου) είναι η εικόνα που αντικρίζουν καθημερινά όσοι βρεθούν στην περιοχή της Νέας Παραλίας στη Θεσσαλονίκη.

Το γεγονός αυτό δεν είναι κάτι πρωτοφανές για τους κατοίκους, καθώς αναρίθμητοι βανδαλισμοί έχουν σημειωθεί στο πέρασμα των χρόνων στο παραλιακό μέτωπο της συμπρωτεύουσας.

Οι άγνωστοι δρουν βραδινές κυρίως ώρες, κάνοντας αναγκαία πλέον τη φύλαξη και εποπτεία του χώρου την οποία ζητούν εδώ και καιρό τα μέλη του συλλόγου «Οι Φίλοι της Νέας Παραλίας». Η διοίκηση του κεντρικού Δήμου από την πλευρά της αναφέρει πως μετά τις πρόσφατες καταστροφές στο γλυπτό Ζογγολόπουλου δόθηκε εντολή σε υπαλλήλους του Τμήματος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης να κάνουν νυχτερινές περιπολίες.