4 Φεβρουάριος 2015, 10:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Φεβρουάριος 2015, 10:06

Η Οργάνωση Λαϊκών Αγωνιστών πίσω από το χτύπημα στην ισραηλινή πρεσβεία

  • Παρέμβαση του Ρουβίκωνα στο σπίτι της πρέσβειρας του Ισραήλ
    Φωτογραφία αρχείου της ισραηλινής πρεσβείας στην Αθήνα

Προκήρυξη με ανάληψη ευθύνης για την ένοπλη επίθεση εναντίον της Πρεσβείας του Ισραήλ βρέθηκε τα ξημερώματα από την αστυνομία, σε κάδο απορριμμάτων στη Νέα Σμύρνη.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η προκήρυξη βρέθηκε τα ξημερώματα, ύστερα από τηλεφώνημα αγνώστου στην Εφημερίδα των Συντακτών. Συγκεκριμένα ο άγνωστος τηλεφώνησε στην εφημερίδα λίγο πριν από τις 21:00 λέγοντας ότι στη συμβολή των οδών Πατριάρχου Γρηγορίου Ε΄ και Σινώπης υπάρχει κείμενο για την επίθεση στην ισραηλινή πρεσβεία.

Αρχικά δημοσιογράφοι της εφημερίδας μετέβησαν στο σημείο, έψαξαν σχολαστικά τους τρεις κάδους που υπήρχαν εκεί και όταν δεν βρήκαν τίποτα κάλεσαν την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Χρειάστηκε τρίωρη έρευνα από τους άνδρες της Αντιτρομοκρατικής για να εντοπιστεί σακούλα σκουπιδιών η οποία περιείχε USB στικ με την προκήρυξη.

Τα ευρήματα μεταφέρθηκαν στην εγκληματολογική υπηρεσία για δακτυλοσκοπική έρευνα και έρευνα DNA και στη συνέχεια το στικάκι παρέλαβε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η οργάνωση που αναλαμβάνει την ευθύνη είναι η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών, που είχε πραγματοποιήσει και το χτύπημα στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη, παλαιότερα. Είναι ένα κείμενο 19 σελίδων και αυτή την ώρα μελετάται. Έως τώρα δεν έχει γίνει γνωστό το περιεχόμενο της προκήρυξης.