3 Φεβρουάριος 2015, 19:41 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Φεβρουάριος 2015, 19:13

Ο Μπουτάρης στη λίστα των 10 καλύτερων δημάρχων του κόσμου για το 2014

  • Ο Μπουτάρης στη λίστα των 10 καλύτερων δημάρχων του κόσμου για το 2014
    Φωτ.: Σωτήρης Μπαρμπαρούσης (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Στη λίστα με τους δέκα καλύτερους δημάρχους του κόσμου για το 2014, όπως αυτή διαμορφώθηκε από τη δημόσια ψηφοφορία που οργάνωσε το ανεξάρτητο ίδρυμα «City Mayors Foundation», βρίσκεται ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Συγκεκριμένα, κατέκτησε την 8η θέση στην ψηφοφορία για τον τίτλο του «Δημάρχου της Χρονιάς-2014», έναν τίτλο που –στην τελική φάση του διαγωνισμού– διεκδίκησαν 26 δήμαρχοι απ' όλο τον κόσμο.

Οι λόγοι για τους οποίου επελέγη ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ήταν οι διοικητικές μεταρρυθμίσεις που εφάρμοσε και η οικονομική εξυγίανση του δήμου που πέτυχε την περίοδο της κρίσης. Επίσης, θετικά κρίθηκε η πολιτική εξωστρέφειας και συμμετοχικότητας που ακολούθησε, χωρίς εθνικούς και θρησκευτικούς αποκλεισμούς.

Στην πρώτη θέση βρίσκεται ο δήμαρχος της πόλης Κάλγκαρι στον Καναδά, στη δεύτερη ο δήμαρχος της βελγικής Γάνδης ενώ την τριάδα συμπληρώνει η δήμαρχος της Σουραμπάγια στην Ινδονησία.

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα ο Γιάννης Μπουτάρης δήλωσε ότι πρόκειται για μια σημαντική διάκριση. «Και μεγάλη επιτυχία αν συνυπολογίσει κανείς το μέγεθος των πόλεων που συμμετείχαν στην ψηφοφορία και των χωρών που αυτές εκπροσωπούν», ανέφερε χαρακτηριστικά. Επισήμανε δε ότι η διάκριση αυτή είναι το αποτέλεσμα μιας συντονισμένης προσπάθειας που γίνεται στη Θεσσαλονίκη ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για τουριστική –και όχι μόνο– ανάπτυξη σε μια δύσκολη συγκυρία.