3 Φεβρουάριος 2015, 19:27 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Φεβρουάριος 2015, 18:47

Προσεχώς μείωση 20% στο φυσικό αέριο

  • Ακυρώθηκε ο διαγωνισμός για τον ΔΕΣΦΑ
    Οι εγκαταστάσεις του Σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου του ΔΕΣΦΑ στη Ρεβυθούσα (φωτ.: Αλέξανδρος Βλάχος / ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Για μείωση της τάξης του 20%, σε δύο δόσεις, στις τιμές του φυσικού αερίου τις προσεχείς εβδομάδες λόγω της μείωσης των διεθνών τιμών του πετρελαίου, έκανε λόγο ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο των Ελληνικών Πετρελαίων Γιάννη Παπαθανασίου και τον διευθύνοντα σύμβουλο Γιάννη Κωστόπουλο.

Παράλληλα, προανήγγειλε μείωση των τιμών των καυσίμων και μείωση των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας, χωρίς όμως να γίνει πιο συγκεκριμένος.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την ελάφρυνση των φόρων στα καύσιμα, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ανέφερε ότι προς το παρόν δεν τίθεται τέτοιο θέμα και έριξε το βάρος στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου. «Είναι πολύ εκτεταμένο και η αντιμετώπισή του συλλογικά από τα συναρμόδια υπουργεία –με μέτρα που θα εξειδικευθούν και στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων– είναι κρίσιμης σημασίας για τα έσοδα του Δημοσίου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για τα Ελληνικά Πετρέλαια ο υπουργός επανέλαβε ότι το ποσοστό των μετοχών που ελέγχει το κράτος (35%) θα επιστρέψει από το αμαρτωλό ΤΑΙΠΕΔ στο Δημόσιο προκειμένου να αξιοποιήσει το κρίσιμο και στρατηγικό αυτό ποσοστό. Σύμφωνα με τον Υπουργό τα ΕΛΠΕ είναι ένας γίγαντας για τα μέτρα της Ελλάδας που μπορεί να έχει ουσιαστικό ρόλο για την ασφάλεια, την επάρκεια και τη μείωση των τιμών των πετρελαιοειδών.