3 Φεβρουάριος 2015, 17:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Φεβρουάριος 2015, 17:35

Η Ελλάδα «απολύει» την Αμάλ Αλαμουντίν-Κλούνεϊ;

  • Η Ελλάδα «απολύει» την Αμάλ Αλαμουντίν-Κλούνεϊ;
    Φωτ.: Γιάννης Κολεσίδης (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Τον περασμένο Οκτώβριο την υποδεχθήκαμε στην Αθήνα μετά βαΐων και κλάδων. Η παρουσία της Αμάλ Αλαμουντίν-Κλούνεϊ με το φάκελο της ελληνικής υπόθεσης, και η εμπλοκή της στο ελληνικό αίτημα επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα, προκάλεσε σεισμό όχι μόνο στα ελληνικά, αλλά και στα βρετανικά ΜΜΕ.

Όλα αυτά μέχρι σήμερα, όμως, καθώς δημοσίευμα των Times του Λονδίνου αναφέρει ότι η δικηγόρος και σύζυγος του χολιγουντιανού σταρ μάλλον δεν θα ασχοληθεί άλλο με τη δικαστική διεκδίκηση των ελληνικών αριστουργημάτων που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο.

Η εφημερίδα ζήτησε τη γνώμη του νέου υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού και Θρησκευμάτων Αριστείδη Μπαλτά, ο οποίος είπε ότι η «εκστρατεία για την επιστροφή των Γλυπτών θα συνεχιστεί. Ωστόσο η στρατηγική που θα ακολουθηθεί ενδέχεται να αλλάξει».

Μπαλτάς: Αν πρέπει να γίνουν αλλαγές στον τρόπο χειρισμού του ζητήματος, θα γίνουν.

Σύμφωνα με τον Έλληνα υπουργό, οι πτυχές της υπόθεσης θα μελετηθούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Το ερώτημα τώρα είναι τι σημαίνουν οι δηλώσεις αυτές στην πράξη. Θα σταματήσει άραγε η συνεργασία της ελληνικής πλευράς με την έγκριτη δικηγορική φίρμα Doughty Street Chambers;

Αν και το δικηγορικό γραφείο της Αμάλ Αλαμουντίν-Κλούνεϊ δεν έχει απαντήσει ακόμα στο δημοσίευμα, όλα δείχνουν ότι μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρξουν εξελίξεις.