4 Φεβρουάριος 2015, 07:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Φεβρουάριος 2015, 17:14

Βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά σήμερα Τετάρτη

  • Βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά σήμερα Τετάρτη

Σποραδικές καταιγίδες στα βορειοδυτικά, χιόνια στα ορεινά και στα ημιορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας με βαθμιαία βελτίωση προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Νότιοι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη 6 με 7 μποφόρ με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας, ενώ ευνοείται η μεταφορά σκόνης.

Αναλυτικά:

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 με σταδιακή ενίσχυση στα ανατολικά τοπικά μέχρι 6 μποφόρ.  Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 6 έως 15°C.

Στη Θεσσαλονίκη θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς και σταδιακά νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 2 έως 13°C.

Στη δυτική Μακεδονία θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Με χιόνια στα ορεινά και πιθανώς και στα ημιορεινά με βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης περιμένουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς και σταδιακά νότιοι 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 14°C, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια θα σημειωθούν στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά, την Ήπειρο και τη δυτική Πελοπόννησο. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά καθώς και στα ημιορεινά της Ηπείρου με βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 17°C, ενώ στην περιοχή της Ηπείρου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.  

Στη Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο περιμένουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών και τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 με σταδιακή ενίσχυση στα ανατολικά τοπικά μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 18°C, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 έως 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και την Κρήτη θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 10 έως 18°C.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές αναμένονται στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Υπάρχει πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 11 έως 17°C, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.