3 Φεβρουάριος 2015, 13:27 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Φεβρουάριος 2015, 13:26

Χωρίς αντίλογο η πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ;

  • Συνεδριάζει αύριο η ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας
    Φωτ.: Παντελής Σαΐτας (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Η αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και η προετοιμασία για τη νέα σύνοδο της Βουλής θα είναι τα κεντρικά ζητούμενα στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ η οποία συγκαλείται την Πέμπτη στις 13:00.

Στην ίδια συνεδρίαση αναμένεται να γίνει εκλογή νέου Γραμματέα Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ με υποψήφιο τον Γιάννη Πλακιωτάκη.

Εκείνο που δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη είναι εάν πάρουν το λόγο και άλλοι βουλευτές της ΝΔ ή θα μιλήσει μόνο ο Αντώνης Σαμαράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγετική ομάδα της ΝΔ δεν θέλει να υπάρξουν κι άλλες ομιλίες ή τοποθετήσεις βουλευτών, πέραν αυτής του προέδρου του κόμματος, για να αποφευχθούν τα σχόλια που θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν κλίμα εσωστρέφειας. Οι συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού πρόσθεταν ότι πολύ σύντομα θα ακολουθήσει και νεότερη συνεδρίαση ή θα γίνει άμεσα Πολιτική Επιτροπή.

Πάντως αρκετά στελέχη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι δυσαρεστημένα από την προοπτική φίμωσής τους στην πρώτη συνεδρίαση και δεν αποκλείεται να πιέσουν ώστε να αλλάξει αυτή η απόφαση του πρώην πρωθυπουργού.