3 Φεβρουάριος 2015, 13:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Φεβρουάριος 2015, 13:09

Εγκρίθηκε νέος κύκλος διαλέξεων για τον ελληνισμό της Ανατολής στη Θεσσαλονίκη – Όλες οι λεπτομέρειες

  • Εγκρίθηκε νέος κύκλος διαλέξεων για τον ελληνισμό της Ανατολής στη Θεσσαλονίκη – Όλες οι λεπτομέρειες

Την πραγματοποίηση νέου κύκλου διαλέξεων με θέμα «Μαθήματα ιστορίας και κουλτούρας του ελληνισμού της Ανατολής (Καππαδοκίας - Μ. Ασίας - Θράκης - Πόντου)» αποφάσισε και ενέκρινε χθες, 2 Φεβρουαρίου 2015, το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης στη διάρκεια της 3ης τακτικής συνεδρίασής του. Οι διαλέξεις υλοποιούνται στο πλαίσιο του Τοπικού Προγράμματος Διά Βίου Μάθησης σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ποντίων Εκπαιδευτικών και την Εύξεινο Λέσχη Θεσσαλονίκης.

Το εξειδικευμένο πρόγραμμα θα διαρκέσει από τον Μάρτιο έως και τον Μάιο, και θα πραγματοποιείται στο 34ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης (Αρριανού 3). Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (περίπου 80-100 άτομα) και αποσκοπεί στην ενίσχυση του ιστορικού πεδίου τους με εξειδικευμένη γνώση σχετικά με τον ευρύτερο ελληνισμό της Ανατολής, προς όφελος της παιδείας των μαθητών. Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Οι διαλέξεις πρόκειται να πραγματοποιηθούν από πανεπιστημιακούς καθηγητές και διδάκτορες Ιστορίας και Γλωσσολογίας, που θα συμμετέχουν εθελοντικά. Επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος εκ μέρους του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών ορίστηκε ο καθηγητής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Ευστάθιος Πελαγίδης, με συντονιστή τον Β΄ Αντιπρόεδρο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών, Κωνσταντίνο Ανθόπουλο.

Με πληροφορίες από το thestival.gr.