3 Φεβρουάριος 2015, 08:56 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Φεβρουάριος 2015, 08:57

Ο Ομπάμα στέλνει... ενισχύσεις στην Αθήνα

  • Τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα - Μέρκελ
    Φωτ. αρχείου

Ο πρόεδρος Ομπάμα δεν έμεινε μόνο σε δηλώσεις στήριξης της χώρας μας. Αποφάσισε να κάνει ένα βήμα έμπρακτης υποστήριξης και με εντολή του αναμένεται στην Αθήνα αποστολή για συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να βρεθεί λύση για την ελληνική κρίση χρέους.

Η αποστολή θα αποτελείται από ανώτερα στελέχη του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, τα οποία υπογραμμίζεται πως έχουν γνώση της κρίσης χρέους και συμμετείχαν σε προηγούμενες αποστολές με τον αντιπρόεδρο Τζόζεφ Μπάιντεν και τον υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιου.

Επικεφαλής της αποστολής με αξιωματούχους του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, που αναμένεται να επισκεφθεί την Αθήνα, θα είναι ο υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για Ευρωπαϊκές και Ευρωασιατικές Υποθέσεις, Νταλίπ Σινγκ (φωτο).

 Όπως καταγράφεται στην ιστοσελίδα του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών για προηγούμενες αποστολές του στην Ευρώπη, «η οικονομική επιτυχία στην ευρωζώνη αποτελεί ζωτικής σημασίας για τις Ηνωμένες Πολιτείες και την παγκόσμια οικονομία γενικότερα».

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η ομάδα αυτή θα αναλάβει την μεσολάβηση μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών, έτσι ώστε να βρεθεί μία αμοιβαία αποδεκτή λύση, για να τερματιστεί η αντιπαράθεση μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των Ευρωπαίων εταίρων της.

Η κίνηση του Ομπάμα γίνεται λίγες μέρες πριν η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ να περάσει την πόρτα του Λευκού Οίκου (9 Φεβρουαρίου) με στόχο να συζητήσει τόσο την κρίση στην Ουκρανία αλλά και θέματα που αφορούν την τρομοκρατία. Από ό,τι όλα δείχνουν στο μενού της συνάντησης θα τεθεί και το ελληνικό ζήτημα με στόχο να πειστεί η Μέρκελ να βάλει νερό στην... μπύρα της αλλάζοντας τη λογική της σκληρής λιτότητας.