23 Ιούνιος 2013, 11:42 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:28

Focus: Να γιατί έφυγε ο Κουβέλης από την Κυβέρνηση

  • Σε εξέλιξη η συνεδρίαση της ΔΗΜΑΡ. Αποσύρει υπουργούς

Focus: Να γιατί έφυγε ο Κουβέλης από την Κυβέρνηση.

Να ξύσει κάτω από την επιφάνεια της ΕΡΤ, για την οποία αποχώρησε θεωρητικώς από την Κυβέρνηση ο Φώτης Κουβέλης επιχειρεί το γερμανικό περιοδικό Focus στην ηλεκτρονική του έκδοση Κάνοντας εκτενή αναφορά στην πολιτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ελλάδα το τελευταίο δεκαπενθήμερο, το γερμανικό περιοδικό αποφαίνεται πως οι λόγοι αποχώρησης της ΔΗΜΑΡ από τον κυβερνητκό συνασπισμό «είναι πολύ πιο βαθείς από την ΕΡΤ» και αφορούν, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «μια πολιτική και οικονομική άβυσσο».

Οι υπαινιγμοί του δημοσιεύματος σχετικά με τη σύνδεση «αποκρατικοποιήσεις» και «αποχώρηση ΔΗΜΑΡ» είναι κάτι περισσότερο από σαφείς δεδομένου ότι το Focus αναφέρεται αναλυτικά στους λόγους που οδήγησαν στο ναυάγιο της αποκρατικοποίησης της ΔΕΠΑ.

Παράλληλα στο δημοσίευμα γίνεται "ακτινογραφία" της πρώην τρικομματικής- νυν δικομματικής Κυβέρνησης, σύμφωνα με την οποία, ο κ. Κουβέλης ήταν δυσαρεστημένος και γιατί ο Πρωθυπουργός δεν τον συμπεριλάμβανε στο πλάνο της "ανάκαμψης" της χώρας λειτουργώντας μονομερώς. Αναφορά γίνεται και στους χειρισμούς του Αντώνη Μανιτάκη αλλά και στην απροθυμία των γαλάζιων υπουργών να συνεπικουρήσουν στην Διοικητική Μεταρρύθμιση αρνούμενοι να παραδώσουν λίστες για απολύσεις.

Πηγή: capital.gr