Κοντά στα όρια συναγερμού ο ποταμός Έβρος

  • Κοντά στα όρια συναγερμού ο ποταμός Έβρος
    Φωτογραφία αρχείου

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι αρμόδιες Αρχές στον Έβρο καθώς τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων δύο ημερών έχουν σαν αποτέλεσμα τα νερά του ποταμού Έβρου να είναι κοντά στα όρια συναγερμού.

Συγκεκριμένα, από την περιοχή Ορμενίου Ορεστιάδας πέφτουν στο ποταμό 1.225 κ.μ. νερού το δευτερόλεπτο, με ραγδαία αυξητική τάση. Από την περιοχή της Βύσσας Ορεστιάδας ο όγκος του νερού που καταλήγει στον Έβρο είναι 1.366 κ.μ. το δευτερόλεπτο, επίσης με ραγδαία αυξητική τάση. Από την Βουλγαρία μέσω του Άρδα φτάνουν στην Ελλάδα περίπου 1.560 κ.μ. το δευτερόλεπτο.

Στον Ερυθροπόταμο, παραπόταμο του Έβρου, στο ύψος του Διδυμότειχου το επίπεδο στάθμης των υδάτων είναι στα 6μ. με όριο συναγερμού τα 6,80μ. Στο Πύθιο το επίπεδο της στάθμης είναι στα 5,06μ. με όριο συναγερμού τα 5,70μ.

Οι τουρκικές Αρχές, εξαιτίας της απότομης αύξησης των υδάτων στον Έβρο, αποφάσισαν να διακόψουν την κυκλοφορία των οχημάτων στη γέφυρα της Ανδριανούπολης. Κλειστή είναι και η επαρχιακή οδός Αλεξανδρούπολης-Ορμενίου από το 131ο χλμ. (χωριό Καστανέων). Η κυκλοφορία διεξάγεται μέσω του επαρχιακού δικτύου Πετρωτών-Πενταλόφου.