Οι καταστροφές από την κακοκαιρία – Δείτε βίντεο από την εκκένωση του Κρίκελλου

Εικόνες βιβλικής καταστροφής αντικρύζουν τα σωστικά συνεργεία που φτάνουν στις πληγείσες περιοχές προσπαθώντας να βοηθήσουν κατοίκους χωριών και οικισμών που έχουν αποκοπεί λόγω κατολισθήσεων αλλά και πλημμυρών.

Στο Κρίκελλο Ευρυτανίας, υπό το φόβο των κατολισθήσεων καθώς η βροχή δεν έχει κοπάσει, ελήφθη η απόφαση να εγκαταλειφθεί το χωριό από τους κατοίκους του. Σύμφωνα με τα Ευρυτανικά Νέα μεγάλοι όγκοι από λάσπη, πέτρες και φερτά υλικά έχουν φτάσει μέχρι την πλατεία του χωριού.

Συνολικά 70 άνθρωποι μένουν στο Κρίκελλο και ήδη οι 51 φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία του Καρπενησίου. Η επιχείρηση μεταφοράς των κατοίκων έγινε με τη χρήση πυροσβεστικής σκάλας, αφού σε απόσταση περίπου 1 χλμ. από το χωριό ο δρόμος έχει κοπεί στη μέση και η πρόσβαση ήταν αδύνατη.  

Στην ορεινή Ναυπακτία επιστρατεύτηκε ελικόπτερο σούπερ πούμα προκειμένου να γίνει η μεταφορά τεσσάρων κατοίκων από το χωριό Κλεπά, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης ιατρικής βοήθειας. Το χωριό, στο οποίο υπάρχουν έντονα κατολισθητικά φαινόμενα, συνεχίζει να παραμένει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και τηλέφωνο.