2 Φεβρουάριος 2015, 14:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Φεβρουάριος 2015, 17:04

Πανούσης: Φεύγουν έως 2.000 αστυνομικοί από τη φύλαξη υψηλών προσώπων

  • Πανούσης: Φεύγουν έως 2.000 αστυνομικοί από τη φύλαξη υψηλών προσώπων
    Φωτ.: Αλέξανδρος Βλάχος (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Την αποδέσμευση 1.500 έως 2.000 αστυνομικών που σήμερα φρουρούν υψηλά πρόσωπα - στόχους προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης. «Ο πρωθυπουργός είχε πει ότι θα υπάρξει μια ελάφρυνση της φρούρησης προσώπων», ανέφερε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ διευκρινίζοντας ότι οι αριθμοί που δίνει είναι «άτομα που μπορούν να αποδεσμευτούν».

Σε ερώτηση για τη χρήση χημικών στις διαδηλώσεις ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε ότι «αυτά πρέπει να τελειώσουν». Συμπλήρωσε ότι «για να ρίξεις χημικά σημαίνει ότι τα πράγματα έχουν φτάσει σε ακραία μορφή. Αλλά τα χημικά δεν είναι για να κυνηγάς συνταξιούχους ή εκπαιδευτικούς».

Πανούσης: Ο αστυνομικός της γειτονιάς και οι πεζές περιπολίες προφανώς θα υπάρχουν, και η Άμεση Δράση θα περιπολεί.

Στην ίδια συνέντευξη, και σε ερώτηση σχετικά με την αστυνομική παρουσία στα γήπεδα, ο Γιάννης Πανούσης διευκρίνισε ότι σε περίπτωση που η αστυνομία έχει μια πληροφορία ή συμβεί το οτιδήποτε, προφανώς θα βρίσκεται εκεί, αλλά όχι με όπλα. «Μόνο αν γίνει κάτι ή αν υπάρχει μια πληροφορία ότι ετοιμάζονται να κάνουν κάτι. Αλλά αν είναι να έχουμε Αστυνομία επειδή μαζεύονται 10.000-15.000 κόσμος, τότε πρέπει να έχουμε Αστυνομία στην πλατεία, στη γωνία, στο γραφείο, παντού!», κατέληξε.