1 Φεβρουάριος 2015, 19:19 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Φεβρουάριος 2015, 19:24

Τον Μάρτιο οι αυξήσεις στους μισθούς των στρατιωτικών

  • Τον Μάρτιο οι αυξήσεις στους μισθούς των στρατιωτικών

Περί τα μέσα Μαρτίου αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή κοινή υπουργική απόφαση για την αποκατάσταση των μισθών των στελεχών των Ένοπλων Δυνάμεων και των συντάξεων των αποστράτων στρατιωτικών. Αυτό δεσμεύτηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος στους εκπροσώπους των τριών θεσμικών Ενώσεων Αποστράτων αλλά και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών με τους οποίους συναντήθηκε.

Ο υπουργός Άμυνας επισήμανε πώς ένα μήνα μετά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης θα κατατεθεί υπουργική απόφαση για την αποκατάσταση των μισθών και των συντάξεων στο πλαίσιο της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας που δικαιώνει τους ένστολους (Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας) και κρίνει πώς οι αποδοχές τους πρέπει να επανέλθουν στα επίπεδα της 31ης Ιουλίου του 2012.

Εκ μέρους του υπουργείου Εθνικής Άμυνας την πρόταση της υπουργικής απόφασης θα συντάξει αρμόδια επιτροπή  υπό την εποπτεία της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικού Σχεδιασμού και Υποστήριξης, αλλά και με τη συμμετοχή μελών των τριών Ενώσεων Αποστράτων (Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας).

Ας περιμένει το Μέγαρο Μουσικής

Όσον αφορά στο που θα βρεθούν τα χρήματα που απαιτούνται, τα οποία υπολογίζονται σε 60.000.000 ευρώ, σε συνέντευξη του σε κυριακάτικη εφημερίδα (Real News) ο Π. Καμμένος είπε πώς το ποσό είναι «το 50% απ' όσα έδωσε ο Α. Σαμαράς με μια τροπολογία για το Μέγαρο Μουσικής» για να προσθέσει πώς «το Μέγαρο Μουσικής μπορεί να περιμένει, οι οικογένειες των στρατιωτικών, των εν ενεργεία και των αποστράτων, έχουν φθάσει πλέον στα όρια της εξαθλίωσης».