1 Φεβρουάριος 2015, 18:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Φεβρουάριος 2015, 19:07

Στη Λευκωσία το πρώτο ταξίδι του πρωθυπουργού

  • Το δίλημμα του Αλέξη Τσίπρα

Υλοποιώντας τη δέσμευσή του ότι το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό ως πρωθυπουργός θα είναι στην Κύπρο, ο Αλέξης Τσίπρας επισκέπτεται αύριο τη μαρτυρική μεγαλόνησο, σε μια περίοδο που πέρα από τους όποιους συμβολισμούς, έχει ανοικτά και πολλά θέματα που δημιουργεί η τουρκική προκλητικότητα.

Ο πρωθυπουργός θα φτάσει γύρω στις 8 το πρωί στη Λάρνακα και από κει θα μεταβεί κατευθείαν στο προεδρικό μέγαρο στη Λευκωσία, όπου στις 10 θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, με τις αντιπροσωπείες των δύο πλευρών να συνομιλούν στη συνέχεια και πριν τις επίσημες δηλώσεις.

Οι εξελίξεις στο Κυπριακό, η οικονομία και άλλα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος θα είναι στο επίκεντρο των συνομιλιών τόσο με τον Νίκο Αναστασιάδη, όσο και με τους άλλους Κύπριους ηγέτες.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα καταθέσει στεφάνι στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας και στα Φυλακισμένα Μνήματα και στη συνέχεια θα μεταβεί στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, όπου θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο. Το απόγευμα, θα συναντηθεί με την Επιτροπή Συγγενών Αγνοουμένων και με ελληνοκυπριακές και τουρκοκυπριακές οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών.

Ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Γιαννάκη Ομήρου και χωριστές συναντήσεις με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων, ενώ στη συνέχεια θα προσφωνήσει την Ολομέλεια της Βουλής.