1 Φεβρουάριος 2015, 17:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Φεβρουάριος 2015, 17:10

Σοβαρές ζημιές σε Σάμο και Λέσβο

  • Σοβαρές ζημιές σε Σάμο και Λέσβο
    Λέσβος...
  • Σοβαρές ζημιές σε Σάμο και Λέσβο
    Σάμος...

Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας κήρυξε σήμερα όλη την επικράτεια του δήμου Λέσβου ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, λόγω των πρωτόγνωρων θυελλωδών νότιων ανέμων που πλήττουν την  περιοχή. Η  Πυροσβεστική  Υπηρεσία  προέβη σε δεκάδες κοπές δένδρων και αφαιρέσεις αντικειμένων, ενώ για την αντιμετώπιση των συμβάντων συγκροτήθηκαν συνεργεία με πυροσβεστικούς υπαλλήλους καθώς και εθελοντές πυροσβέστες.

Το σοβαρότερο πρόβλημα αντιμετωπίζεται στη Σκάλα Ερεσού όπου έχει καταστραφεί προστατευτικό τοιχίο με αποτέλεσμα τα κύματα να καταστρέφουν την παραλία και να κινδυνεύουν με κατάρρευση παραθαλάσσια σπίτια του οικισμού.

Σε αρκετές περιοχές της Μυτιλήνης σημειώθηκαν μικροδιακοπές ρεύματος ενώ προβλήματα υπάρχουν και στη μετάδοση του ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος από τη Digea. Ζημιές υπέστησαν και ιστιοπλοϊκά σκάφη στο παραδοσιακό νότιο λιμάνι της πόλης. Επίσης, συνεχίζονται τα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες αλλά και στις αεροπορικές αφού από το πρωί στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης οι ριπές των ανέμων φτάνουν και τα 10 μποφόρ.

Το Τοπικό Συντονιστικό Όργανο (ΣΤΟ) καθώς και οι υπηρεσίες του δήμου Λέσβου βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής. Για την αξιολόγηση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στο νησί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο γραφείο της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάνας Καλογήρου με τον δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό.

Κατολισθήσεις στη Σάμο

Συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν τα τελευταία 24ωρα στην Σάμο. Μετά τις κατολισθήσεις στον περιμετρικό της πόλης και τις καταπτώσεις βράχων σε διάφορα σημεία του εθνικού δικτύου άλλο ένα περιστατικό κινητοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τα συνεργεία του δήμου.

Στην Αγία Πελαγία στο Καρλόβασι, ένα παλιό κτίσμα κατέρρευσε λόγω των θυελλωδών ανέμων με αποτέλεσμα να καταπλακώσει ένα αγροτικό αυτοκίνητο. 'Αμεσα έσπευσαν τα συνεργεία και διαπιστώθηκε, προς ανακούφιση όλων, ότι δεν υπήρχε άνθρωπος στο αυτοκίνητο.