1 Φεβρουάριος 2015, 16:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Φεβρουάριος 2015, 16:26

Συστάσεις του υπουργείου: Αποφύγετε την άσκοπη κυκλοφορία!

  • Συστάσεις του υπουργείου: Αποφύγετε την άσκοπη κυκλοφορία!

Σε συστάσεις για την προστασία του πληθυσμού εξαιτίας των υψηλών επιπέδων αιωρούμενων σωματιδίων λόγω της έντονης μεταφοράς σκόνης από τη Σαχάρα, προέβη το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Όπως υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση, τα άτομα µε αναπνευστικά προβλήματα ή οι καρδιοπαθείς, καθώς επίσης τα παιδιά και τα άτομα άνω των 65 ετών, θα πρέπει να αποφύγουν κάθε σωματική άσκηση και δραστηριότητα σε εξωτερικούς χώρους. Επίσης, συνιστάται η αποφυγή της παραμονής σε εξωτερικούς χώρους, ιδιαίτερα σε περιοχές µε αυξημένη κυκλοφορία.

Επιπλέον, τα άτομα που πάσχουν από άσθμα μπορεί να χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές ανακουφιστικού φαρµάκου, ενώ εάν τα συµπτώματα επιμένουν συνιστάται η άμεση επικοινωνία µε τον θεράποντα ιατρό.

Επίσης σε κάθε πολίτη συνιστάται να αποφύγει κάθε σωµατική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους και να περιορίσει το χρόνο παραµονής σε εξωτερικούς χώρους, ιδιαίτερα σε περιοχές µε αυξηµένη κυκλοφορία. Όπως αναφέρει το υπουργείο, επειδή η έντονη μεταφορά σκόνης από Σαχάρα θα συνεχισθεί, εκτιμάται ότι οι συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων στην ατμόσφαιρα θα κυμανθούν και σήμερα Κυριακή, σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του υπουργείου, η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, παρακολουθεί την εξέλιξη των τιμών των συγκεντρώσεων των αιωρούμενων σωματιδίων σε 24ωρη βάση και θα προβεί σε νεότερη ανακοίνωση, εφόσον υπάρξει αξιόλογη μεταβολή.