1 Φεβρουάριος 2015, 11:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Φεβρουάριος 2015, 11:44

3.500 υπάλληλοι επιστρέφουν στο δημόσιο

  • 3.500 υπάλληλοι επιστρέφουν στο δημόσιο

«Όλοι οι απολυμένοι, μόνιμοι υπάλληλοι ή υπάλληλοι με σχέση αορίστου χρόνου - περίπου 3500 - θα επιστρέψουν στη δουλειά τους» δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος τονίζει πως ο τρόπος άρσης των απολύσεων θα ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό στις προγραμματικές δηλώσεις, ενώ δεσμεύεται ότι θα καταργηθεί ο νόμος Μητσοτάκη για τη διαθεσιμότητα. Θεωρεί, όμως, αναγκαία την κινητικότητα και δηλώνει ότι οι απολυμένοι που θα επιστρέψουν «δεν είναι αναγκαστικό να πάνε όλοι πίσω στις ίδιες θέσεις».

Επισημαίνει ότι θα προχωρήσει σε αξιολόγηση, σημειώνοντας ότι ως κόμμα της Αριστεράς «είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να μεταρρυθμίσουμε τη Δημόσια Διοίκηση με τον ίδιο τρόπο που ο Νίξον ήταν ο μόνος που μπορούσε να πάει στην Κίνα». Αναφορικά με την αξιολόγηση προσθέτει ότι «στο παρελθόν όλοι ήταν άριστοι. Ένα τέτοιο σύστημα αξιολόγησης που τους βγάζει όλους άριστους δεν έχει νόημα».

Στην ίδια συνέντευξη ο Γιώργος Κατρούγκαλος προαναγγέλλει και αλλαγές στο πειθαρχικό δίκαιο των Δημοσίων υπαλλήλων λέγοντας όμως ότι οι ανακοινώσεις αυτές θα γίνουν από τον πρωθυπουργό.