23 Ιούνιος 2013, 10:38 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:28

Πεδίο μάχης για ακόμη μια νύχτα η πλατεία Ταξίμ

  • Και δεύτερος διαδηλωτής νεκρός στην Τουρκία

Μετά από αρκετές ώρες συγκρούσεων με ομάδες διαδηλωτών κατά τη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου, η τουρκική αστυνομία επανέκτησε τον έλεγχο στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης και των γύρω δρόμων.

Περίπου στις 2:00, εκατοντάδες άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας, υποστηριζόμενοι από ειδικά υδροφόρα οχήματα που πετούσαν νερό υπό πίεση στους διαδηλωτές, αναπτύχθηκαν στην πλατεία ελέγχοντας τις οδικές προσβάσεις προς αυτή και αφήνοντας με το «σταγονόμετρο» πολύ λίγους πολίτες να τη προσεγγίσουν.
 
Οι περισσότερες ομάδες των διαδηλωτών διασκορπίστηκαν μετά τη δυναμική επέμβαση της αστυνομίας, καθώς δέχτηκαν μεγάλο «φορτίο» χημικών και νερού, ενώ διαλύθηκαν και τα αυτοσχέδια οδοφράγματα που είχαν τοποθετήσει στην πλατεία Ταξίμ και στη κεντρική λεωφόρο Ιστιγκλάλ.
 
Οι συγκρούσεις ξεκίνησαν το Σάββατο το απόγευμα προς το βράδυ, όταν η αστυνομία επενέβη για να διαλύσει χιλιάδες ανθρώπους, που είχαν επιστρέψει στην πλατεία Ταξίμ, μια εβδομάδα μετά την πλήρη εκκένωσή της, από τους διαδηλωτές που την είχαν καταλάβει από τις 31 Μαΐου, στην αρχή των μεγάλων εκδηλώσεων διαμαρτυρίας κατά του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πηγή: topontiki.gr