1 Φεβρουάριος 2015, 07:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Φεβρουάριος 2015, 09:58

Νοτιάδες, βροχές και καταιγίδες με σταδιακή βελτίωση

  • Νοτιάδες, βροχές και καταιγίδες με σταδιακή βελτίωση
    Κύματα χτυπούν στα βράχια στη παραλία του Αλίμου. Φωτ.: Αλέξανδρος Μπελτές ΑΠΕ - ΜΠΕ

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στα δυτικά και τα βόρεια οι οποίες σε περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς κατά τόπους θα είναι ισχυρές, προβλέπει για σήμερα Κυριακή 1η Φεβρουαρίου η ΕΜΥ. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και το βράδυ και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν σημαντικά τη μεταφορά σκόνης στα ανατολικά και νότια. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 8 και τοπικά στο Αιγαίο 9 με 10 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία σε άνοδο, θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Αναλυτικά:

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Το βράδυ θα πυκνώσουν και τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 6 με 8 και στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ. Από το μεσημέρι βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, με σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά της Μακεδονίας και από το βράδυ και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 με 10 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 8 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, προβλέπονται νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Εξασθένηση των φαινομένων από το μεσημέρι. Χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικές βροχές θα πέσουν στη Θεσσαλία και από το βράδυ και στις νοτιότερες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 6 με 8 και στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 7 με 9 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμαθεί από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη θα φτάσει έως 23 βαθμούς.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Στα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 8 με 9 και στα βόρεια τοπικά 10 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου.