1 Φεβρουάριος 2015, 09:19 - Τελευταία Ενημέρωση: 31 Ιανουάριος 2015, 21:19

Οι Θεσσαλονικείς θα μας κρεμάσουν... κουδούνια!

  • Οι Θεσσαλονικείς θα μας κρεμάσουν... κουδούνια!

Τα ...κουδούνια είναι έτοιμα και φέτος να ξεσηκώσουν, με τον εκκωφαντικό ήχο που παράγουν, όλη τη Θεσσαλονίκη. Περισσότεροι από 1.500 κωδωνοφόροι θα λάβουν μέρος στην πομπή που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Κυριακή, 8 Φεβρουαρίου, στο κέντρο της πόλης και θα έχει ως στόχο να παρασύρει τους κατοίκους και τους επισκέπτες σε ένα ξέφρενο γλέντι.

Η πομπή θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 5 το απόγευμα, με τους κωδωνοφόρους να παρελαύνουν από τον Λευκό Πύργο έως την Πλατεία Αριστοτέλους, μέσω της παραλιακής οδού, θέλοντας να δώσουν το δικό τους, παραδοσιακό, χρώμα στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για τη δράση «Δρόμοι του Κουδουνιού» -που γίνεται για δεύτερη χρονιά- στην οποία θα συμμετέχουν περισσότερες από 25 ομάδες από διάφορες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας και τα νησιά. Μεταξύ τους θα βρίσκονται και κωδωνοφόροι από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από τη Σερβία, τη Βουλγαρία και την Τουρκία.

Η «αυλαία» των εκδηλώσεων για τους «Δρόμους του Κουδουνιού» άνοιξε χθες με την παράσταση θεάτρου σκιών «Ο Καραγκιόζης κωδωνοφόρος» στο κτίριο περιοδικών εκθέσεων του Λαογραφικού Μουσείου Μακεδονίας – Θράκης.

Σήμερα, από τις 11 το πρωί, δέκα ζωγράφοι θα στήσουν στην Πλατεία Αριστοτέλους ξύλινα πλαίσια πάνω στα οποία θα παρέμβουν εικαστικά όσον αφορά τα κουδούνια. Επίσης στις 7 Φεβρουαρίου στο νέο δημαρχιακό μέγαρο θα γίνει εργαστήρι κατασκευής μάσκας Λοτσόβικ Σερβίας για μικρούς και μεγάλους.