30 Ιανουάριος 2015, 21:06 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Ιανουάριος 2015, 21:07

Τον Εθνικό Ύμνο έψαλε ο Πάνος Κάμμενος στη μνήμη του Μπικάκη

  • Τον Εθνικό Ύμνο έψαλε ο Πάνος Κάμμενος στη μνήμη του Μπικάκη
    Ο Πάνος Καμμένος καταθέτει στεφάνι στη μνήμη του καταδρομέα Μανώλη Μπικάκη

Τη μνήμη του ήρωα καταδρομέα Μανώλη Μπικάκη που πολέμησε κατά την εισβολή των Τούρκων στη Κύπρο τίμησε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος που βρέθηκε στο χωριό Αμύγδαλος του δήμου Αρχανών Αστερουσίων Ηρακλείου, τόπο καταγωγής του καταδρομέα.

Ο Πάνος Καμμένος, που χαρακτήρισε τον Μανώλη Μπικάκη ως σύγχρονο ήρωα, κατέθεσε στεφάνι στον τάφο του και τραγούδησε και ο ίδιος τον Εθνικό Ύμνο, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στη μνήμη του Κρητικού καταδρομέα. Μάλιστα δήλωσε ότι ο Μπικάκης τιμάται από την Πολιτεία με καθυστέρηση!

Ποιος ήταν ο Κρητικός καταδρομέας

Ο καταδρομέας Μανώλης Μπικάκης πήρε μέρος στον πόλεμο ενάντια στην εισβολή των Τούρκων στη Κύπρο το 1974, υπηρετώντας στην Α΄ Μοίρα της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛ.ΔΥ.Κ.).

Ο ίδιος έμεινε στην Ιστορία για την ηρωική προσπάθεια που έκανε πολεμώντας επί τέσσερις μέρες μόνος του και ενώ τον θεωρούσαν οι συμπολεμιστές του νεκρό, αφού αποσπάστηκε από τις υπόλοιπες δυνάμεις και κατέστρεψε πέντε τουρκικά τεθωρακισμένα άρματα με αντιαρματικά βλήματα ΠΑΟ.

Μετά την απόλυση από το Στρατό, εργάστηκε ως οικοδόμος έως το 1994, όταν και σκοτώθηκε σε τροχαίο ατύχημα στην εθνική οδό Αθηνών-Πατρών.