30 Ιανουάριος 2015, 20:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Ιανουάριος 2015, 20:30

Κατρούγκαλος: Καμμία αύξηση μισθών στο Δημόσιο

  • Κατρούγκαλος: Καμμία αύξηση μισθών στο Δημόσιο
    Στιγμιότυπο από την παράδοση-παραλαβή του υπουργείου Εσωτερικών Διοίκησης Ανασυγκρότησης

Ξεχάστε τις αυξήσεις, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος στα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, με τα οποία συναντήθηκε σήμερα. 

Όπως εξήγησε ο Γιώργος Κατρούγκαλος στην ΑΔΕΔΥ «δεν υπάρχει περιθώριο αυτή την χρονιά για οποιαδήποτε μισθολογική βελτίωση της κατάστασης, μολονότι αναγνωρίζουμε πόσο σοβαρά έχουν θίγει και οι δημόσιοι υπάλληλοι από τη μνημονιακή λαίλαπα». Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που ήταν εφ όλης της ύλης, ο υπουργός επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησης ότι θα ανακληθούν όλες οι παράνομες απολύσεις στο Δημόσιο.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, επικρατεί μία σύγχυση σχετικά με τους ακριβείς αριθμούς, καθώς άλλοι έχουν απολυθεί, άλλοι βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας, άλλοι έχουν επιστρέψει με προσωρινές διαταγές και υπάρχει και μία κατηγορία υπαλλήλων που δεν διεκδίκησαν την επιστροφή τους στο δημόσιο.

Από την πλευρά του, ο Σταύρος Κουτσιουμπέλης, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, ανέφερε ότι «κάθε φορά που γινόταν διάλογος με τους δανειστές οι δημόσιοι υπάλληλοι στέλνονταν ως Ιφιγένεια στο βωμό της θυσίας» και πως ελπίζει «αυτή η στοχοποίηση να ανατραπεί ώστε να έχουμε έναν γόνιμο διάλογο. Για μας πρέπει να σκουπιστεί το τραπέζι από τις 10.500 απολύσεις. Είναι προαπαιτούμενο και φυσικά πρέπει να σταματήσουν οι υπόλοιπες για να εκπληρωθούν οι στόχοι του μνημονίου, και να οικοδομηθεί η μεταξύ μας η εμπιστοσύνη». 

Τέλος, χαρακτήρισε την αξιολόγηση «κατάπτυστη», ενώ σχετικά με τη βελτίωση των μισθών είπε ότι «δεν πιστεύαμε ότι θα ανακτούσαμε αμέσως τις απώλειές μας αλλά ζητήσαμε τουλάχιστον το ξεπάγωμα των ωριμάνσεων από το μισθολόγιο του 2011».