30 Ιανουάριος 2015, 19:19 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Ιανουάριος 2015, 19:22

Αμέτρητα παιδιά-σκλάβοι απελευθερώθηκαν στην Ινδία

  • Αμέτρητα παιδιά-σκλάβοι απελευθερώθηκαν στην Ινδία

Εκατοντάδες μικρούς σκλάβους έχουν απελευθερώσει οι αρχές της Ινδίας, τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, συλλαμβάνοντας παράλληλα τουλάχιστον 30 μέλη συμμοριών εμπορίας ανθρώπων.

Μόνο χθες εντοπίστηκαν 120 παιδιά, κάποια από τα οποία δεν ήταν πάνω από 6 ετών, σε εμπορικά καταστήματα του Χαϊντεραμπάντ.  Όπως είπε ο υπαρχηγός της αστυνομίας στην περιοχή στο Γαλλικό Πρακτορείο, πολλά από τα παιδιά που ζούσαν υπό συνθήκες σκλαβιάς και εξαναγκάζονταν να εργάζονται έως και 16 ώρες την ημέρα, ήταν άρρωστα, υποσιτισμένα και σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Τα παιδιά είχαν πουλήσει σε συμμορίες οι γονείς τους έναντι 80-160 δολαρίων!

«Έπασχαν από χρόνιες δερματικές ασθένειες και ήταν υποσιτισμένα. Βρίσκονταν εμφανώς σε κατάσταση σοκ» επιβεβαίωσε κι ένας από τους αστυνομικούς που απελευθέρωσαν τα θύματα. Ο ίδιος είπε ότι τα παιδιά-σκλάβοι κρατούνταν αιχμάλωτα σε τοποθεσίες όπου επικρατούσαν ελεεινές συνθήκες υγιεινής χωρίς εξαερισμό ενώ τα είχαν εκτεθειμένα σε επιβλαβή αέρια.

Σε ανάλογες συνθήκες ζούσαν και εργάζονταν και πάνω από 220 παιδιά που απελευθερώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, μετά από πληροφορίες που έδωσαν ακτιβιστές προάσπισης των δικαιωμάτων των παιδιών στην αστυνομία.

Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις καταγγέλλουν ότι το 2014 μεταφέρθηκαν στο Χαϊντεραμπάντ πολλά παιδιά από το φτωχό κρατίδιο Μπιχάρ. Τα παιδιά είχαν πουλήσει σε συμμορίες οι γονείς τους έναντι 80-160 δολαρίων!

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν πριν από λίγους μήνες, στην Ινδία εργάζονται ως οικιακοί βοηθοί, σε εστιατόρια ή σε εργοστάσια παραγωγής ρούχων περίπου 4 εκατομμύρια παιδιά. Ωστόσο οι ΜΚΟ εκτιμούν πως η πραγματικότητα είναι πιο ζοφερή…