30 Ιανουάριος 2015, 17:36 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Ιανουάριος 2015, 17:35

Η ρεμπέτισσα Μαριώ εγγονή του Αγίου Παΐσιου

  • Η ρεμπέτισσα Μαριώ εγγονή του Αγίου Παΐσιου

«Πού το θυμηθήκατε τώρα αυτό;». Με αυτή την ερώτηση η γνωστή ρεμπέτισσα Μαριώ απάντησε στον δημοσιογράφο της Espresso όταν την ρώτησε για τη συγγένειά της με τον Γέροντα Παΐσιο που μόλις πρόσφατα αγιοποιήθηκε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Στη συνέχεια όμως το επιβεβαίωσε λέγοντας ότι και η ίδια έμαθε ότι είναι συγγενείς πριν από περίπου 10 χρόνια. 

Η αποκάλυψη είχε γίνει σε μια παλαιότερη συνέντευξή της, μία και μοναδική φορά, αλλά τώρα που ο Άγιος Παΐσιος είναι και πάλι στην επικαιρότητα, οι ερωτήσεις στη Μαριώ έπεσαν βροχή.

«Η γιαγιά της μητέρας μου, της Αναστασίας, δηλαδή η προγιαγιά μου, ήταν αδελφή της μητέρας του Παΐσιου. Την έλεγαν Ευλαμπία. Με απλά λόγια, είμαι εγγονή του από ανιψιά», είπε η ρεμπέτισσα στην Espresso.

Αν και έχει κι άλλους συγγενείς στο Άγιο Όρος, όπως τον πρώτο της ξάδελφο, δεν έτυχε ποτέ να γνωρίσει τον Άγιο Παΐσιο. Σήμερα δηλώνει περήφανη που είναι συγγενής του, αν και παραδέχεται ότι δεν γνώριζε και πολλά πράγματα για το βίο του. «Μόλις το έμαθα όμως, πήρα ένα βιβλίο του και το διάβασα. Ήταν μια σπουδαία προσωπικότητα», συμπληρώνει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ