31 Ιανουάριος 2015, 07:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Ιανουάριος 2015, 17:17

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους

  • Ραγδαία επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά και κατά περιόδους στα βόρεια και χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές στα βορειοδυτικά ορεινά και ημιορεινά προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Οι άνεμοι θα πνέουν Νότιοι άνεμοι τοπικά 9 με 10 μποφόρ στο Αιγαίο, ενώ εννοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Αναλυτικά:

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής ή καταιγίδας τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα από πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 8 και στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 10 έως 17°C.

Στη Θεσσαλονίκη θα εκδηλωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτίων διευθύνσεων 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 7 έως 15°C.

Στη Θράκη και Μακεδονία περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους και κατά διαστήματα ισχυρές. Χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές θα σημειωθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας (ενδεικτικό υψόμετρο 700μ). Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 με 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15°C, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα σημειωθούν στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά, την Ήπειρο και τη δυτική Πελοπόννησο. Χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές θα εκδηλωθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου (ενδεικτικό υψόμετρο 700μ). Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 16°C, ενώ στην περιοχή της Ηπείρου θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.  

Στη Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο περιμένουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 8 και στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 18°C, ενώ στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3 έως 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και την Κρήτη θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής η καταιγίδας τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 7 με 9 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 10 έως 19°C.

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 7 με 9 και στα βόρεια τοπικά 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 12 έως 19°C, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.