30 Ιανουάριος 2015, 16:42 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Ιανουάριος 2015, 16:31

Τι έγινε στη συνάντηση Τσίπρα-Ντάισελμπλουμ

  • Τι έγινε στη συνάντηση Τσίπρα-Ντάισελμπλουμ
    Ο Γιάννης Δραγασάκης, και όχι ο Αλέξης Τσίπρας, υποδέχτηκε τον Γερούν Ντάισελμπλουμ στο Μέγαρο Μαξίμου (φωτ.: Γιάννης Κολεσίδης / ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Αυτή τη φορά ο Αλέξης Τσίπρας (παρόλο που δεν έβρεχε) δεν βγήκε στην είσοδο του Μεγάρου Μαξίμου για να υποδεχτεί τον Ευρωπαίο καλεσμένο του. Επέλεξε να δείξει τη δυσαρέσκειά του για τις δηλώσεις που είχε κάνει ο επικεφαλής του Eurogroup στέλνοντας τον αντιπρόεδρό του Γιάννη Δραγασάκη. Η συνάντηση μάλιστα κράτησε μόνο μισή ώρα και μετά δεν έγιναν δηλώσεις!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Γερούν Ντάισελμπλουμ για την παρουσία του στην Αθήνα, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα δώσει ένα μήνυμα διαπραγμάτευσης και καλής θέλησης για μια νέα αμοιβαία και επωφελή συμφωνία.

Τόνισε ότι είναι δεδομένη η δέσμευση να μην εκτροχιαστεί ο πρωτογενώς ισοσκελισμένος προϋπολογισμός, επαναλαμβάνοντας πως βούληση της κυβέρνησης είναι ένα σχέδιο αλλαγής πορείας χωρίς όμως να επιβαρυνθούν οι φορολογούμενοι των άλλων χωρών.

Ο Αλέξης Τσίπρας, πιστός στη γραμμή του καθησυχασμού των δανειστών, υποστήριξε ότι η Ελλάδα δεν θέλει να δημιουργήσει νέα ελλείμματα. «Δεν θα ζήσουμε όμως και με διαρκή κοινωνικά ελλείμματα. Είμαστε επίσης δεσμευμένοι από τη λαϊκή εντολή να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας το οποίο είναι εστιασμένο στην ανθρωπιστική κρίση, να επανεκκινήσουμε την οικονομία και να αποκαταστήσουμε την απασχόληση», συμπλήρωσε.

Τσίπρας προς Ντάισελμπλουμ: Είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να πετύχουμε μια συμφωνία. Αυτό θα είναι θετικό για την Ευρώπη και για εσάς προσωπικά.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι θα γίνουν πραγματικές μεταρρυθμίσεις που θα ενισχύσουν την αξιοπιστία του Δημοσίου, θα πατάξουν τη φοροδιαφυγή, τη διαφθορά και τις πελατειακές σχέσεις.