Στεφάνι στη θάλασσα των Ιμίων από τον Πάνο Καμμένο

  • Στεφάνι στη θάλασσα των Ιμίων από τον Πάνο Καμμένο

Τους αντιπλοιάρχους Παναγιώτη Βλαχάκο και Χριστόδουλο Καραθανάση, καθώς και τον σημαιοφόρο Έκτορα Γιαλοψό, που έχασαν τη ζωή της κατά την εκτέλεση του καθήκοντος στην κρίση των Ιμίων τίμησαν οι Ένοπλες Δυνάμεις παρουσία του νέου υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Μετά το τέλος της επιμνημόσυνης δέησης στη Διοίκηση Ελικοπτέρων Ναυτικού στον Μαραθώνα, ο Πάνος Καμμένος απευθυνόμενος στους συγγενείς των τριών αξιωματικών υποσχέθηκε ότι θα συνεχιστεί η διερεύνηση των γεγονότων των Ιμίων καθώς –όπως είπε– δεν ήταν ένα ατυχές γεγονός.

«Θα καταβάλουμε κάθε θυσία για την επαναπόκτηση της εθνικής κυριαρχίας» τόνισε, και μιλώντας στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων είπε χαρακτηριστικά: «Θα δώσουμε την ψυχή μας για να σηκώσουμε όλα τα ελικόπτερα, να κάνουμε χρήση όλου του υλικού, ώστε οι Ένοπλες Δυνάμεις να διαδραματίζουν καλύτερα το ρόλο που αναγνωρίζουν οι συμμαχίες και η ευρύτερη περιοχή».

Σε μια άκρως συμβολική κίνηση, και για πρώτη φορά από το 1996 σε υπουργικό επίπεδο, ο Πάνος Καμμένος πέταξε με ελικόπτερο της Αεροπορίας Στρατού πάνω από τα Ίμια και έριξε στεφάνι στη θάλασσα γύρω από τις βραχονησίδες.

Εφημερίδα «Sabah»: Γνωστός για τις θέσεις του κατά της Τουρκίας ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Την ώρα που το ελληνικό ελικόπτερο με επιβάτες των υπουργό Εθνικής Άμυνας, τον Αρχηγό ΓΕΝ και τον Αρχηγό ΓΕΑ βρισκόταν στην περιοχή, δύο τουρκικά F-16 επιχείρησαν να πετάξουν και να πραγματοποιήσουν εικονικό βομβαρδισμό. Τα τουρκικά μαχητικά αναχαιτίστηκαν από τα ελληνικά που απογειώθηκαν από την Κρήτη.

Δεν υπήρξε όμως παρενόχληση του ελικοπτέρου, το οποίο συνέχισε την πορεία του προς την Κρήτη, όπου και ήταν ο τελικός του προορισμός. Εκεί ο Π. Καμμένος κατέθεσε στεφάνι στον τάφο του καταδρομέα Εμμανουήλ Μπικάκη που πολέμησε στην Κύπρο, ενώ επισκέφθηκε και την 133 Σμηναρχία Μάχης.