31 Ιανουάριος 2015, 12:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Ιανουάριος 2015, 16:53

Ο «Κώδικας της σύγχρονης Τουρκίας» από την Ένωση Ποντίων και Μικρασιατών Μελισσίων

  • Ο «Κώδικας της σύγχρονης Τουρκίας» από την Ένωση Ποντίων και Μικρασιατών Μελισσίων

Η Ένωση Ποντίων Μελισσίων και ο Σύλλογος Μικρασιατών Μελισσίων «Άγιος Γεώργιος Γκιούλμπαξε», υπό την αιγίδα του δημάρχου Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη, παρουσίασαν το βιβλίο του Τούρκου συγγραφέα Φουάτ Ντουντάρ με τίτλο Ο Κώδικας της Σύγχρονης Τουρκίας – Η Μηχανή των Εθνοτήτων 1913-1918 την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015, στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων.

«Οι λαοί της Ελλάδας και της Τουρκίας, μέσα στο διάβα των αιώνων, ζώντας κοντά γέμισαν με πολύ αίμα τις σελίδες της παγκόσμιας Ιστορίας και δυστυχώς το αίμα αυτό είναι κατά βάση ελληνικό, κάτι που μας πληγώνει σαν ανθρώπους και σαν πόλη που σε κάθε δρόμο και σε κάθε στενό ζει ένας ξεριζωμένος Έλληνας απόγονος της Μικρασίας και του Πόντου. Το βιβλίο αυτό εξιστορεί το προαναφερθέν θέμα στην πραγματική του διάσταση» ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Πεντέλης.

Ο Δημ. Στεργίου-Καψάλης θέλοντας να τιμήσει το έργο του σπουδαίου συγγραφέα τού δώρισε το ιερό έμβλημα του Δήμου Πεντέλης, που φέρει ως σύμβολο τον Παρθενώνα που ξεπήδησε από τα σπλάχνα του ιερού Πεντελικού Όρους.

Την παρουσίαση του βιβλίου πλαισίωσαν με τις ομιλίες τους ο καθηγητής, ιστορικός και πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών Αντώνης Παυλίδης και ο καθηγητής Νίκος Ουζούνογλου, συγγραφέας και πρόεδρος της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών. Συντονιστής ήταν ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μιχαλέλης.

  • Ο Κώδικας της Σύγχρονης Τουρκίας – Η Μηχανή των Εθνοτήτων 1913-1918 του Φουάτ Ντουντάρ κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ινφογνώμων.