Μια καταπληκτική συνταγή από τον Γυναικείο Αγροτικό Συνεταιρισμό Παραδοσιακών Προϊόντων Αγίου Αντωνίου Θεσσαλονίκης.
ΥΛΙΚΑ
- 1 πακέτο μεγάλα φύλλα περέκ
- 4 φιλέτα κοτόπουλο κομμένα σε κύβους
- 20 φέτες κασέρι ή οποιοδήποτε τυρί που λιώνει
- 500ml κρέμα γάλακτος (γίνεται και με χαμηλά λιπαρά)
- 2 κ.σ. αποξηραμένο βασιλικό
- αλάτι, πιπέρι
- βούτυρο ή λάδι για το ταψί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ψήνουμε το κοτόπουλο σε αντικολλητικό τηγάνι.
- Μόλις σβήσουμε το μάτι της κουζίνας προσθέτουμε το βασιλικό και αλατοπιπερώνουμε.
- Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο ταψί.
- Βρέχουμε καλά τρία φύλλα περέκ και τα τοποθετούμε στο ταψί (αν σπάσουν τα φύλλα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα).
- Βάζουμε πάνω στα φύλλα 10 φέτες κασέρι, το κοτόπουλο, τη μισή κρέμα γάλακτος και καλύπτουμε με το υπόλοιπο κασέρι.
- Βρέχουμε καλά δύο φύλλα περέκ, σκεπάζουμε τη γέμιση και περιχύνουμε την πίτα με 250ml κρέμα γάλακτος.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º για περίπου 30΄ μέχρι να ροδίσει.
Καλή όρεξη!
Πηγή: www.facebook.com/Ag.AntoniosWomensAgriculturalCoop