30 Ιανουάριος 2015, 12:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Ιανουάριος 2015, 12:16

Τι συζήτησαν Ντόρα Μπακογιάννη και Κώστας Καραμανλής

  • Τι συζήτησαν Ντόρα Μπακογιάννη και Κώστας Καραμανλής
    Η Ντόρα Μπακογιάννη προσερχόμενη στο γραφείο του Κώστα Καραμανλή (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Ένα-ένα τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας προσέρχονται στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και συζητούν μαζί του την επόμενη μέρα στο κόμμα.

Έτσι, μετά τον Νίκο Δένδια, τον Ευριπίδη Στυλιανίδη, αλλά και άλλα στελέχη, σήμερα την πόρτα του γραφείου του Κώστα Καραμανλή πέρασε η Ντόρα Μπακογιάννη (η οποία, θυμίζουμε, είχε χάσει στη μάχη για την ηγεσία της ΝΔ από τον Αντώνη Σαμαρά). 

Η διαφορά με τις άλλες συναντήσεις ήταν ότι είχε ανακοινωθεί, και ότι έξω από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού υπήρχαν και τηλεοπτικές κάμερες.

Η συνάντηση κράτησε περίπου μία ώρα, και σύμφωνα με πληροφορίες έγινε με την ατζέντα ανοικτή: από το θέμα της εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας (με δεδομένο ότι ο πιθανότερος υποψήφιος θα είναι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, μετά την άρνηση του Κώστα Καραμανλή), μέχρι τους κινδύνους που υπάρχουν για τη χώρα σε διεθνές επίπεδο από τις πρώτες κινήσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, και την επόμενη μέρα στη ΝΔ.

Η Ντόρα Μπακογιάννη διέψευσε, όπως αναμενόταν, ότι αντικείμενο της συζήτησης ήταν η εσωκομματική αναταραχή που επικρατεί στη ΝΔ μετά την εκλογική ήττα, ωστόσο θεωρείται βέβαιο ότι το ζήτημα απασχόλησε τους δύο, καθώς ο Κώστας Καραμανλής αναμένεται να διαδραματίσει τον κρισιμότερο ρόλο τις εσωκομματικές διεργασίες όταν αυτές ξεκινήσουν.