Στην Αθήνα ο Ντάισελμπλουμ – Ξεκινά η διαβούλευση με τους εταίρους

  • Ντάισελμπλουμ: Θα έχουμε μία δύσκολη συνάντηση
    Φωτ.: Αλέξανδρος Βλάχος (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Μετά το… ποδαρικό που έκανε στον Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς ένας άλλος Ευρωπαίος, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, φτάνει στην Αθήνα.

Ο επικεφαλής του Eurogroup ώρες προτού προσγειωθεί στο «Ελ. Βενιζέλος» φρόντισε να στείλει αυστηρή προειδοποίηση λέγοντας ότι εάν η νέα κυβέρνηση επιμείνει, και τηρήσει, τις προεκλογικές της υποσχέσεις, τότε μπορεί να εκτροχιαστούν οι μεταρρυθμίσεις και να καθυστερήσει η ανάκαμψη της χώρας.

«Με κάθε ειλικρίνεια, εάν προσθέσει κανείς όλες τις υποσχέσεις (που έγιναν στην προεκλογική εκστρατεία), ο ελληνικός προϋπολογισμός θα εκτροχιαστεί πολύ σύντομα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, αλλά και με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη.

Στο υπουργείο Οικονομικών τονίζουν ότι με τη σημερινή επίσκεψη του κορυφαίου Ευρωπαίου αξιωματούχου ξεκινά ουσιαστικά η διαβούλευση με τους εταίρους. Εκτιμούν δε ότι η διαβούλευση αυτή θα οδηγήσει σε μια βιώσιμη, συνολική συμφωνία για την ανασυγκρότηση της κοινωνικής οικονομίας της Ελλάδας, σε ευρωπαϊκό πάντα πλαίσιο.   

Από την μεριά του ο επικεφαλής του Eurogroup δηλώνει έτοιμος να ακούσει τις προτάσεις της Αθήνας για την ελάφρυνση του χρέους, διαμηνύει ωστόσο σε όλους τους τόνους ότι είναι σημαντικό να τηρηθούν οι συμφωνίες που έχει υπογράψει η Ελλάδα. «Η Ελλάδα τρέφει τη φιλοδοξία να παραμείνει στην Ευρωζώνη, και το ίδιο θέλουν και οι εταίροι της», κατέληξε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.