29 Ιανουάριος 2015, 20:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Ιανουάριος 2015, 20:00

Με «ανασχηματισμό» απαντά ο Σαμαράς στην ήττα της ΝΔ

  • Με «ανασχηματισμό» απαντά ο Σαμαράς στην ήττα της ΝΔ
    Φωτ.: Συμέλα Παντζαρτζή (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Αλλαγές προσώπων ως αντίδοτο στην ήττα που υπέστη είναι η στρατηγική ανάκαμψης που θα εφαρμόσει ο Αντώνης Σαμαράς. Μιλώντας στην Εκτελεστική Γραμματεία της ΝΔ έκανε πως… δεν άκουσε τίποτε από τις διαμαρτυρίες των στελεχών του και ισχυρίστηκε ότι η παράταξη έμεινε αλώβητη, όταν επί ηγεσίας του το ποσοστό του κόμματος έχει υποστεί τις μεγαλύτερες πτώσεις στην  ιστορία του!

Ο πρώην πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι νέα γραμματέας της Κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ θα είναι η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, για αντιπρόεδρος της Βουλής θα προταθεί ο Νικήτας Κακλαμάνης ενώ τις θέσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων θα αναλάβουν οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Άδωνις Γεωργιάδης και Γιάννης Βρούτσης.

Παράλληλα, έδωσε τη δική του άποψη για όσα συνέβησαν για την τελετή παράδοσης-παραλαβής στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αφού κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι χρησιμοποιεί προπαγανδιστικά επιχειρήματα, τόνισε ότι το βράδυ των εκλογών κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα για να τον συγχαρεί για τη νίκη του, και σημείωσε ότι την επομένη ημέρα το γραφείο του ζήτησε πληροφορίες για τυπική παράδοση. «Δεν είχα καμία εικόνα για το αν θα πήγαινε ο Τσίπρας στο γραφείο του. Αν το γνώριζα, θα ήμουν παρών γιατί τον είχα πάρει ήδη τηλέφωνο για να τον συγχαρώ», ανέφερε ο Αντώνης Σαμαράς.

Σαμαράς: Εμείς δεν θα κάνουμε καταστροφική αντιπολίτευση. Εγώ δεν θα λέω «όχι» σε όλα, όπως έκανε ο Τσίπρας.

Λίγο προτού ξεκινήσει η συνεδρίαση ο πρώην πρωθυπουργός τηλεφώνησε στον επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο. Συνομίλησαν για το ενδεχόμενο να προταθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ για την Προεδρία της Δημοκρατίας και του τόνισε ότι σε αυτήν την περίπτωση θα τον στηρίξει και η ΝΔ!