29 Ιανουάριος 2015, 19:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Ιανουάριος 2015, 15:48

«Υείαν και ευλοΐαν» ευχήθηκαν οι Πόντιοι του Βισμπάντεν

  • «Υείαν και ευλοΐαν» ευχήθηκαν οι Πόντιοι του Βισμπάντεν

Έδωσαν όλοι το παρών. Δεν θα μπορούσαν να κάνουν και διαφορετικά άλλωστε καθώς ο Σύλλογος Ποντίων Βισμπάντεν είναι ο συνεκτικός κρίκος όχι μόνο για τους ποντιακής καταγωγής Έλληνες αλλά και για το σύνολο του ελληνισμού που κατοικεί στην περιοχή. Έτσι η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας έγινε παρουσία πλήθους Ελλήνων.

Την τελετή άνοιξε ο εφημέριος της ενορίας Βισμπάντεν, Μάινζ και Περιχώρων πατέρας Γεώργιος που τόνισε στους παρευρισκόμενους ότι μετά τη διάλυση της ελληνικής κοινότητας είναι ο μοναδικός ελληνικός σύλλογος που λειτουργεί στις δύο πόλεις.


«Χρόνια πολλά και καλή χρονιά» ευχήθηκε η πρόεδρος του Συλλόγου Αναστασία Πανίδου η οποία ζήτησε από όλους να στηρίξουν το σωματείο. Το ίδιο ζήτησε και ο εκδότης της Ποντιακής Γνώμης Σάββας Καλεντερίδης. «Να το στηρίξουμε γιατί εκτός από τη διδασκαλία των χορών, συμβάλλει στην πολιτιστική ανάπτυξη της ελληνικής κοινότητας ενώ μπορεί να βοηθήσει και τους νέους μετανάστες που εγκαθίστανται στην περιοχή λόγω της οικονομικής κρίσης», είπε χαρακτηριστικά.       

Παρόντες επίσης στην εκδήλωση ήταν ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ευστάθιος Μαυρίδης, ο επίτιμος πρόεδρος Γιώργος Χαρισόπουλος και ο Νίκος Κεσίδης, πρόεδρος του γειτονικού Συλλόγου Ποντίων Ρουσελσχάιμ και περιχώρων, με τον οποίο διοργανώθηκε από κοινού η κοπή πίτας αφού οι δύο σύλλογοι είναι αδελφοποιημένοι.

Και επειδή ποντιακή εκδήλωση χωρίς ποντιακή λύρα δεν γίνεται ο Γιάννης Αντωνιάδης ανέλαβε το μουσικό κομμάτι μαζί με ένα λυράρη από τη Γέμουρα της Τραπεζούντας, και την παρέα του.