29 Ιανουάριος 2015, 16:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Ιανουάριος 2015, 20:00

Με συνέδριο απαντά ο Βενιζέλος, άνοιξε το θέμα της διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ

  • Με συνέδριο απαντά ο Βενιζέλος, άνοιξε το θέμα της διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ
    Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μίλησε στην κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Πολιτικής Επιτροπής (φωτ.: Παντελής Σαΐτας / ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Μπορεί η Φώφη Γεννηματά να άνοιξε το θέμα της διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ, αλλά ο Ευάγγελος Βενιζέλος φρόντισε να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα ανακοινώνοντας συνέδριο για τον Μάιο! Μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Πολιτικής Επιτροπής, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε μεγάλη ήττα τόσο του ίδιου όσο και του ΠΑΣΟΚ το αποτέλεσμα των εκλογών και αποκάλεσε την κυβέρνηση «πολιτική τερατογένεση».

Για το θέμα της Προεδρίας τόνισε χαρακτηριστικά ότι «δεν θα συμπράξουμε σε παλαιοκομματικά παιχνίδια» και κατέληξε λέγοντας πως «η δική μας στάση είναι υπεύθυνη». Φαίνεται λοιπόν ότι δεν ξεχνά την κόντρα του με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, τον οποίο όλα δείχνουν ότι αν προταθεί δεν θα τον ψηφίσει.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος υπογράμμισε πως «όταν γίνει το συνέδριο, πρέπει να υπάρχει ενδιαφέρον στην κοινωνία και να μας ακούσει επί της ουσίας, εκτιμώ ότι αυτό μπορεί να γίνει μετά το Πάσχα, τον Μάιο».

Βενιζέλος: Στο συνέδριο είναι ανοιχτό το θέμα ηγεσίας. Θα πραγματοποιηθεί χωρίς κόλπα, χωρίς να κρύβονται κάποιοι στο παραβάν.

Αναφερόμενος στις πληροφορίες περί παραίτησής του, άσκησε κριτική στα ΜΜΕ τα οποία, όπως είπε, «δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για τα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ. Το ενδιαφέρον συχνά δεν είναι γνήσιο και καλόπιστο. Απαιτείται μεγάλη προσοχή».

Επίσης, απέδωσε ευθύνες και στην κίνηση του Γιώργου Παπανδρέου, την οποία χαρακτήρισε πρωτοφανή και μίζερη, υποστηρίζοντας ότι τα ποσοστά των δύο κομμάτων μπορεί να πολλαπλασιάζονταν και να δημιουργούσαν ένα πιο ελκυστικό περιβάλλον για την παράταξη.

Από την πλευρά της η Φώφη Γεννηματά ρώτησε εάν ο Ευάγγελος Βενιζέλος προτίθεται να παραιτηθεί από την προεδρία ή εάν θα την διεκδικήσει εκ νέου, ενώ τα περισσότερα στελέχη που πήραν το λόγο απέδωσαν τη συρρίκνωση των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ στο Κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου.