30 Ιανουάριος 2015, 07:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Ιανουάριος 2015, 16:00

Κακοκαιρία σε όλη την Ελλάδα με βροχές, καταιγίδες και χιόνια

  • Κακοκαιρία σε όλη την Ελλάδα με βροχές, καταιγίδες και χιόνια

Επιδείνωση του καιρού από τα δυτικά με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά με τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους ισχυρά θα παρουσιάσει ο καιρός σήμερα σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και βαθμιαία στα πελάγη 8 τοπικά 9 μποφόρ.

Αναλυτικά:

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις μεσημεριανές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ενώ υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν καταιγίδες τη νύχτα. Οι άνεμοι θα από πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία από το μεσημέρι 7 τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 8 έως 14°C.

Στη Θεσσαλονίκη θα εκδηλωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από τις μεσημεριανές ώρες και σποραδικές καταιγίδες από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι 6 με 7 μποφόρ με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 6 έως 10°C.

Στη Θράκη περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν πρόσκαιρες καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας θα εκδηλωθούν νεφώσεις με βροχές από το μεσημέρι και καταιγίδες από το βράδυ οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές στη δυτική Μακεδονία. Χιόνια θα πέσουν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα 7 τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 12°C, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία καταιγίδες θα σημειωθούν στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά, την Ήπειρο και τη δυτική Πελοπόννησο. Χιόνια θα πέσουν σε ορεινές και βαθμιαία και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και βαθμιαία από το μεσημέρι 8 και πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13°C, ενώ στην περιοχή της Ηπείρου θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.  

Στη Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο περιμένουμε λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και από το βράδυ πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία από το μεσημέρι 7 και στα νότια 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 13°C, ενώ στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 έως 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και την Κρήτη περιμένουμε λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν και από τις μεσημεριανές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν τη νύχτα σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 και βαθμιαία από το μεσημέρι 8 τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 8 έως 15°C.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και βαθμιαία από το μεσημέρι στα βόρεια 8 τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 10 έως 15°C.