11 Φεβρουαρίου 2015, 15:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Οκτωβρίου 2016, 09:46

Σουτζουκάκια με σάλτσα κρεμμυδιού

  • Σουτζουκάκια με σάλτσα κρεμμυδιού

Δοκιμάστε μια πεντανόστιμη γευστική πρόταση από το pontos-news.gr.

ΥΛΙΚΑ
  • 250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 5 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 φέτα μπαγιάτικο ψωμί
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. πολτό ντομάτας
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Ροδίζουμε ελαφρά τα τέσσερα κρεμμύδια με το βούτυρο.
  2. Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό, τον πολτό ντομάτας, τη ζάχαρη και το αλάτι.
  3. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνουν πηχτή σάλτσα.
  4. Ζυμώνουμε τον κιμά με το ψωμί, μουλιασμένο και στραγγισμένο, το ένα κρεμμύδι, το μαϊντανό, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι.
  5. Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια στο μέγεθος καρυδιού, τα ρίχνουμε στη σάλτσα και τα μαγειρεύουμε για 30΄.

Συνοδεύουμε αν θέλουμε με πλιγούρι πιλάφι.

  • Πηγή: Σούλα Μπόζη, Καππαδοκία, Ιωνία, Πόντος: Γεύσεις & Παραδόσεις, εκδ. Αστερισμός - Λ. Έβερτ, Αθήνα 1997.