29 Ιανουάριος 2015, 17:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Ιανουάριος 2015, 14:41

Διατροφή και Υγεία, αύριο και μεθαύριο στο μετρό Συντάγματος

  • Στις αγροτικές κινητοποιήσεις της Τετάρτης και οι πωλητές λαϊκών αγορών
    Φωτ.: Αρχείο ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Σωτήρης Μπαρμπαρούσης

Είχατε ανέκαθεν την απορία ποια είναι τα μυστικά της σωστής και ισορροπημένης διατροφής, πώς θα μπορείτε να διαχειρίζεστε αποτελεσματικά το βάρος και τη σωματική σας κατάσταση και ποια είναι τα προβλήματα υγείας που παρουσιάζονται από τη μη σωστή πρόσληψη τροφής και βιταμινών;

Αν η απάντησή σας είναι ναι, τότε ήρθε η στιγμή να λυθούν όλες οι απορίες σας στο πλαίσιο της διήμερης εκδήλωσης με θέμα «Διατροφή και Υγεία» που διοργανώνει στις 30 και 31 Ιανουαρίου η Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία (ΕΛΔΕ) στο μετρό Συντάγματος.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του τμήματος Ενδοκρινολογίας, Μεταβολισμού και Διαβήτη της Α΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, του Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας και της Εταιρείας Ογκολόγων-Παθολόγων.

Με το ελπιδοφόρο μήνυμα «Διαχειρίσου το βάρος σου! Πρόλαβε την παχυσαρκία! Ενημερώσου για τα διατροφοεξαρτώμενα νοσήματα!», ο πρόεδρος της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας, κλινικός διαιτολόγος Δημήτρης Γρηγοράκης, θα ενημερώσει όλους τους παρευρισκομένους για θέματα σωστής διατροφής με στόχο την πρόληψη σοβαρών προβλημάτων υγείας.

Οι εκπλήξεις όμως της εκδήλωσης δεν σταματούν μόνο εκεί, καθώς το κοινό θα έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει σε ενημερωτικές ομιλίες έγκριτων επιστημόνων, όπως επίσης να λάβει δωρεάν διατροφολογικό τσεκάπ και προσωπικές συμβουλές δίαιτας και διατροφής.

Επιπλέον, σε όλους του επισκέπτες θα μοιραστεί το ενημερωτικό έντυπο της ΕΛΔΕ «Καταρρίπτοντας 10 κοινούς διατροφικούς μύθους».