29 Ιανουάριος 2015, 14:28 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Ιανουάριος 2015, 14:28

Η άρνηση των γενοκτονιών δεν είναι δικαίωμα, είναι έγκλημα!

  • Πλάνα από τη δίκη του Ντογού Περιντσέκ στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Την πεποίθησή της ότι εντός του 2015, έτος μνήμης για τα 100 χρόνια της Αρμενικής Γενοκτονίας, το δικαστήριο θα δικαιώσει τα εκατομμύρια θύματα εκφράζει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Αρμενίων (EAFJD) με αφορμή την επανεκδίκαση της υπόθεσης «Ντογού Περιντσέκ κατά της Ελβετίας» στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ).

Ο εκπρόσωπος της ομοσπονδίας Μπεντό Ντεμιρτζιάν, που ήταν παρών στη χθεσινή ακροαματική διαδικασία στο Στρασβούργο, εμφανίστηκε βέβαιος για την απόφαση που θα εκδοθεί μετά από 6-8 μήνες από το δικαστήριο. «Η άρνηση των γενοκτονιών, η πρόκληση μίσους και η διατύπωση ρατσιστικών σχολίων στην Ευρώπη δεν είναι δικαίωμα. Πρόκειται για εγκλήματα και θα τιμωρηθούν αναλόγως», δήλωσε ο Αρμένιος αξιωματούχος και επικεφαλής των δημόσιων σχέσεων της Ομοσπονδίας, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της δίκης στο ΕΔΑΔ.

Ο Ντεμιρτζιάν εξέφρασε την ικανοποίηση της ομοσπονδίας για τη νομική ομάδα της Αρμενίας με επικεφαλής τον Γενικό Εισαγγελέα Kεβόργκ Γκοστανιάν, τον δικηγόρο ανθρωπίνων δικαιωμάτων Τζέφρι Ρόναλντ Ρόμπερτσον και τη δικηγόρο και ακτιβίστρια Αμάλ Αλαμουντίν-Κλούνεϊ. «Η διεθνής αναγνώριση και καταδίκη της Γενοκτονίας των Αρμενίων δεν είναι θέμα μόνο της αρμενικής διασποράς, όπως αναφέρουν μερικοί, πρόθυμοι να μας διασπάσουν, αλλά είναι θέμα όλων των Αρμενίων και έτσι θα το διεκδικήσουμε» τόνισε.