29 Ιανουάριος 2015, 13:55 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Ιανουάριος 2015, 13:55

Αύριο η κηδεία του Ντέμη Ρούσσου

  • Αύριο η κηδεία του Ντέμη Ρούσσου

Αύριο στις 12:00 θα γίνει στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών η κηδεία του σπουδαίου Έλληνα και παγκόσμιου καλλιτέχνη, που έφυγε από τη ζωή πριν από λίγες ημέρες σε ηλικία 69 ετών.

Η οικογένεια του Ντέμη Ρούσσου με ανακοίνωσή της ευχαριστεί όλους όσοι της συμπαραστάθηκαν στην απώλεια του ανθρώπου τους, αλλά και εκείνους οι οποίοι έστειλαν συλλυπητήρια.

Ανάμεσά τους, προσωπικότητες από όλο το φάσμα – πολιτικοί, επιχειρηματίες, καλλιτέχνες. Ένα συγκινητικό μήνυμα έστειλε μια άλλη κορυφαία καλλιτέχνιδα με διεθνή καριέρα, η Βίκυ Λέανδρος: «Σήμερα έχασα έναν πολύ καλό μου φίλο και συνάμα έναν μεγάλο καλλιτέχνη. Η Ελλάδα έχασε μια σπουδαία φωνή που πέρασε τα σύνορά της με τη μοναδική του διαδρομή στην Τέχνη και τον Πολιτισμό».

Συλλυπητήρια εκ μέρους του ελληνισμού των χωρών της πρώην ΕΣΣΔ έστειλε και ο Συντονιστής της Περιφέρειας του ΣΑΕ των χωρών της πρώην ΕΣΣΔ και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εθνικο-Πολιτιστικής Αυτονομίας των Ελλήνων της Ρωσίας, Ιβάν Σαββίδης τονίζοντας ότι γνώριζε προσωπικά τον Ντέμη Ρούσσο:

«Ήταν μεγαλοφυής άνθρωπος, άνθρωπος-θρύλος. Η δημιουργικότητά του πλούτισε τον παγκόσμιο πολιτισμό. Τα τραγούδια του ήταν γνωστά και αγαπημένα. Το εξαιρετικό ταλέντο του γέμιζε με ζεστασιά και αγάπη τις καρδιές εκατομμυρίων ανθρώπων από διαφορετικές χώρες και ηπείρους. Θα τον θυμόμαστε πάντα με βαθιά εκτίμηση και αγάπη, γιατί ήμασταν τυχεροί που τέτοιος ταλαντούχος άνθρωπος ζούσε στην ίδια εποχή με μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ