29 Ιανουάριος 2015, 12:34 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Ιανουάριος 2015, 12:33

3.500 απολυμένοι γυρίζουν στο Δημόσιο σε έναν μήνα

  • 3.500 απολυμένοι γυρίζουν στο Δημόσιο σε έναν μήνα
    Ο Γιώργος Κατρούγκαλος κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου Εσωτερικών, Διοίκησης και Ανασυγκρότησης (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Η στροφή στο ρεαλισμό συνεχίζεται, αρχής γενομένης από τους 12.000 απολυμένους που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα, κάτι που τις πρώτες ώρες η κυβέρνηση υποσχόταν ότι θα αποκαταστήσει.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργο Κατρούγκαλο, επιστρέφουν στο Δημόσιο 2.500-3.500 απολυμένοι σε έναν μήνα και... βλέπουμε. Εκείνο που παραμένει άγνωστο είναι σε ποιες θέσεις θα επιστρέψουν οι εργαζόμενοι που είχαν απολυθεί μέσω της διαθεσιμότητας.

Πρόκειται για δημοσίους υπαλλήλους που είναι:

  • Καθαρίστριες
  • Σχολικοί φύλακες
  • Καθηγητές ΕΠΑΛ.

Ο νέος υπουργός μάλιστα μίλησε σήμερα και για επαναπρόσληψη των απολυμένων εργαζόμενων της πρώην ΕΡΤ, ξεκαθαρίζοντας όμως πως το θέμα αυτό ανήκει στην αρμοδιότητα άλλου υπουργού. Τόνισε ακόμη ότι δεν πρόκειται για επαναπροσλήψεις αλλά για ανάκληση αντισυνταγματικών απολύσεων.

Όταν ρωτήθηκε δε για το πώς θα βρεθούν τα χρήματα για να επιστρέψουν στο Δημόσιο 3.500 άτομα, απάντησε ότι μέσα στο 2015 θα γίνουν λιγότερες προσλήψεις από τις 15.000 που είχαν προβλεφθεί, έτσι ώστε να καλυφθεί το μισθολογικό κόστος.